www.varchev.com

Всеки инвеститор трябва да следва курса за инвестиране и да не продава активите си, през следващият мечи пазар

Рейтинг:

12345
Loading...

Пазарите винаги изглеждат лесни за търговия и прогнозиране, но след като движенията вече са се случили и това ни дава лъжлива сигурност, че може да предвидим движенията на пазара отново в бъдещето.

Hindsight Capital LLC никога не показва загуби, винаги излизат преди пазарите да тръгнат срещу тях и знае точно как да спечели и последната битка. Сегашният бичи пазар не е по-различен. Всеки знае, че трябваше да инвестира през Март 2009 когато цените бяха на своите дъна и да държи тези позиции до днес. Но тези дъна в период на корекция, винаги са трудни за покупки. През 2011 г. корекцията през лятото - ето какво стана:

  • Малко под две години след края на най-голямата финансова криза от времето на великата депресия и инвеститорите още се плашат когато волатилността се покачи.
  • През Август кредитната стойност на САЩ беше понижена от S&P
  • Европейската кредитна криза започваше да излиза на повърхността и инвеститорите започнаха силно да се съмняват във възможностите на Евро зоната. Цените на облигациите се повишиха много.

Индексът на S&P 500 накрая спадна с 19% и въпреки че пазара тогава не навлезе в мечи пазар, се почувства като такъв. Следвайки стойностите през следващите 6 дни след като кредитният рейтинг беше понижен са стойностите: -4.78%, -0.06%,  -6.66%, 4,74%, -4.42%, 4.63%. Това показва че акциите са се бяха повишили или спаднали с около 4% в пет от 6те дни. Този период бе много неспокоен, с равностойни движения в двете посоки. Всеки инвеститор който купи акции през този период беше щедро възнаграден. От Октомври 2011, индексът на S&P 500, се удвои, с ръст от 140% и въпросът е колко точно инвеститори не промениха посоката си и изчакаха и не продадоха, а купиха акции, през тази хипер волатилност.

По данни на Vanguard повечето инвеститори не са продали своите акции през спада на пазарите през 2011 г, както и през 2008 във фондовете на Vanguard.

Със сигурност ще сме свидетели на choppy пазари и през това лято, но повечето от инвеститорите ще запазят позициите си и няма да има паника. Може да станат 97%, вместо да са 98% от тези които ще държат позициите си, но само около 4% ще търгуват и ще направят промяна в портфейлите си, които са инвестирали с Vanguard.

Индивидуалните инвеститори,които инвестират само не са желани от финансовата индустрия и затова много професионални инвеститори не желаят да инвестират в индекс фондове.

Инвеститорите които инвестират във фондовете на Vanguard, следват много простата тактика, да не правят много излишни движения на покупко/продажби за дълъг период от време, но това със сигурност не е много лесно.

Източник: Yahoo Finance

Сенан Фучеджиев - Trader


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни