www.varchev.com

Все още е прекалено рано, да мислим за "луната": Какво наистина означава повишението на Bitcoin

BTCUSD

Рейтинг:

12345
Loading...

Криптовалутният пазар направи неочакван обрат миналата седмица, като цените скочиха рязко.

Само за няколко часа на 2ри Април, цената на bitcoin се повиши от грубо $4,100 до $4,800; от там, тя продължи да се покачва и достигна приблизително $5,260. През същия период, Litecoin спечели близо 50% от стойността си, Bitcoin cash напредна с 80% от тогава насам.

Криптовалуяният пазар видя повишение на стойностите от около $144 млрд. до $181 млрд. Доминацията на bitcoin остана що годе същата от началото на месеца, което предполага, че инвеститорите са бичи настроени не само към най-голямата криптовалута, и към алтернативните.

Защо? Защо - след месеци на напрежение сега виждаме възстановяване? И какво значи това за бъдещето?

Много на брой теории изплуваха, повечето от които доста нереални. Обаче, Gabriel Dusil, съосновател на Adel, коментира, че има няколко много логични причини зад повишението на bitcoin.

"BTC скочи над 5К заради трейдинг активността," каза Dusil, добавяйки, че "някой купи bitcoin за $100 милиона през няколко борси (Coinbase, Kraken и Bitstamp)."

Наистина, Oliver von Labdsberg-Sadie от BCB Group каза, че "Налице е една поръчка, която е управлявана алгоритмично през тези три места, от около 20 000 BTC. Ако погледнете обемите на всяка от тези три борси - имаше синхронизирани, единици с обем около 7000 BTC за един час."

Друг фактор, който може да е причина за възхода на bitcoin е запасите от не "изкопани" монети, които са вече близо на половина от това, което бяха в началото. Очакванията са, те да бъдат напълно преполовени през Май 2020. Колкото по-близо се приближаваме до тази дата, толкова повече интерес ще се натрупва в закупуването на криптовалутата и задържане за бъдещето - когато ще бъде много по-трудно да се сдобием с bitcoin.

Третата причина е просто еуфорията. Защото bitcoin и другите криптовалути направиха позитивни движения наскоро, спекулантите вярват, че ще могат да направят печалба от тази бича вълна.

Обаче, за момента е трудно да се каже за колко дълго време и колко нов капитал ще се задържи. Пазарът е много различен от края на 2017 насам, когато се и случи голямото повишение. Практически, не много хора бяха чували за bitcoin тогава; възходящата спирала, беше подсилена от невежество и сляп оптимизъм.

Сега, хората са по-мъдри. След като видяха впечатляващата пазарна катастрофа, която се случи в началото на 2018 година, света е много по-скептичен към инвестиране в тези активи.

От другата страна обаче, цената на bitcoin вече може да е по-стабилна заради навлизането на инвестиционните капитали. Рискът, че bitcoin просто ще изчезне значително намаля след намесата на големите играчи.

Източник: Finance Magnates


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни