www.varchev.com

Всички гледат към Джаксън Хол преди американската сесия (24.08.2018)

Рейтинг:

12345
Loading...

Фючърси на американските борсови индекси се покачиха днес преди отварянето на американските пазари, отразявайки и оптимизъм на европейските пазари за деня. Очакваното липса на значително развитие от преговорите с Китай не подействаха негативно на пазарите; това се вижда ясно и в суровините: WTI се покачи с 1,2% до $68.67, а медта (copper) се покачи с 0,7% до $2,70 на паунд на NYMEX. Златото също отбеляза повишение до $1192, 0,6% по-високо. Фючърсите на S&P500 търгуваха около 2865 преди отварянето на пазара.

Преди Джероум Пауъл да дебютира на симпозиума в Джаксън Хол днес, президента на Федералния Резерв на St. Louis Джеймс Булард каза, че според него лихвите в САЩ са близо до неутралните лихви (това са лихвите, които балансират ръста в икономиката и инфлацията).

J. P. Morgan днес отбелязаха, че за първи път в историята американските пазари имат силно представяне (S&P500 +6.86% YTD), а пазарите на други развити държави имат слабо представяне: Stoxx600 -5.32%, CSI300 -22.4%, Nikkei225 -0.39%, FTSE100 -6.78% YTD.

Стратезите на J. P. Morgan очакват MSCI Emerging Markets индекса да настигне американските борсови индекси до края на годината. С оглед на това, днес описахме възможна стратегия за дълга позиция на MSCI Emerging Markets ETF.

Във валутите, доларът се върна към спад, след слаби данни за durable goods orders и ръст от 2,3% в немската икономика. EUR/USD върна част от вчерашните загуби, и вероятно и днес ще тества съпротивата при 1,162. GBP/USD също се повиши след резкия спад от вчера: двойката се стабилизира около 1,285. Очакванията на банките за стойността на кросовете EUR/USD и GBP/USD до края на годината може да видите тук: EUR/USD, GBP/USD.

Решаващо за всички валутни кросове е днешната реч на Джероум Пауъл от 17:00 българско време. Макар че е малко вероятно да видим рязка промяна в настроенията на Федералния резерв за икономиката, ще следим речта за (вероятно завоалиран) отговор към критиката на президента Тръмп към политиката на Федералния резерв. Също така, все още неясно е дали ще видим едно или две увеличения на лихвите тази година: настроението на Пауъл относно икономиката може да даде подсказки за политиката на Федералния резерв до края на годината.

 

Това са акциите, които ще следим днес:

FootLocker - Компанията, която управлява магазини за обувки и спортна екипировка, декларира по-високи печалби от очакваното ($0,75 на акция срещу $0,7 очаквани), както и по-високи продажби. Очакваме позитивните резултати да повишат акциите на Nike и Adidas, два от ключовите партньори на Footlocker. Тези новини представляват решителен обрат за акцията, след слабо представяне в началото на годината.

Gap - Акциите паднаха със 7% след официалната сесия, въпреки че декларира по-високи печалби и продажби. Акциите падат заради по-слабите продажби на магазин от очакваното.

Ще следим и AMD, Tractor Supply и Kohl's след силни декларирани резултати и добро представяне в последните дни.

Източник: Bloomberg Finance L.P.

Графики: Used with permission of Bloomberg Finance L.P.


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни