www.varchev.com

Всичко, което трябва да знаете за глобалните пазари през 2018

Рейтинг:

12345
Loading...

И просто така, една година, в която се научихме да живеем с късни Twitter драми от Щатският президент, рекордно-висок фондов пазар и bitcoin балон - приключва.

С идването на 2018 година, стабилно покачващите се активи и ниската волатилност се превърнаха в норма, глобалният растеж остава силен, а оптимизмът властва над пазарите.

Между всички капани, които пазарите се подготвили за нас и политическата несигурност, има безброй други рискове, за които трябва да внимаваме през следващите 12 месеца.

Остаряващ бизнес цикъл

Ако щатската икономика продължава с този темп на развитие и през първото тримесечие на 2018 година, то това ще се превърна във вторият най-дълъг период на разрастване в историята на модерният свят. Това помага за подкрепата на глобалните икономики, разпръсквайки оптимизъм по всички пазари. Индексът на Citigroup за икономическа изненада при големите икономики се движи близо до най-високите си нива от 2010 година насам, след като последните икономически данни разбиха на пух и прах очакванията на анализаторите.

През новата година, инвеститорите ще трябва да преоценят стабилността на цикъла на фона на финансовото прегряване и намаленият баланс на Фед.

Внимавайте с Изборите

Забързващият се глобален растеж, внимателният подход на Фед към монетарната политика и слабият долар помогнаха на развиващите се пазари и техните валути да отбележат най-високите си стойности на възвръщаемост през 2017 година. Но едва ли ще е необходимо много за да се развали тази ситуация, особено след като Wall Street прогнозираха най-голямото затягане на монетарните политика за развитите страни за последното десетилетие.

Инвеститорите също така ще трябва умело да маневрират между изборите в страните, които представляват повече от 50% в Bloomberg Barclays developing-nation local bond index. И докато гласуване в държави като Русия са лесно предсказуеми, трудни избори се очакват в държави като Бразилия и Мексико.

Възхода на Еврото продължава

Еврото се насочва към най-добрата си годишна възвръщаемост срещу долара за последните 14 години. Според опционните пазари, които оценяват възможните движения на най-търгуваната валутна двойка в света, ралито на общата валута ще продължи и през 2018 година. 2/3 от залозите са, че валутната двойка ще достигне $1.229 до края на годината, като част от залозите са, че е възможно повишението да достигне и $1.256.

Политически събития

Данъчната реформа, която движи щатските пазари наближава своя край. И докато политиците се бореха да прекарат финалният законопроект пред Сената до края на годината, въпроси относно бюджета, разходите и тавана на заемите все още не са разисквани.

В същото време, инвеститорите могат да добавят изборите в Италия към листа си с рискове, заедно с Brexit и нестихващите напрежения около Корейският полуостров.

Волатилността се завръща

През 2017 година, инвеститорите бяха хванати неподготвени от почти пълната липса на волатилност. През 2018 година те могат да бъдат изненадани от шокиращи пазарни движения, отново вдъхващи живот на волатилността.

Около $2 трилиона в стратегии ефективно зависят от пазарната стабилност за да генерират възвръщаемост. Това повишава рисковете за огромни загуби на фондовите и облигационни пазари по света ако волатилността най-накрая се завърне.

Новите представители на Фед

Jerome Powell няма да е единственото попълнение в отбора на централната банка тази година. "Голямата тройка" (Президент, Заместник-Президент и президент на New York Fed) ще бъде напълно различна, след като Janet Yellen напусне поста през Февруари, и след като президента на Фед от New York се пенсионира в средата на годината.

Те ще трябва да анализират правилно силният пазар на труда и добрите икономически данни срещу слабите потребителски цени. Как ще реагират те, ако инфлацията най-накрая достигне своята цел? А какво, ако тя остане слаба?

Не отписвайте Китай

Две от най-запомнящите се движения за 2017 година ще останат повишаващите се щатски акции и сриването на Китайските държавни облигации. Докато стойностите на S&P 500 са нашироко анализирани, перспективата пред най-голият облигационен пазар в света остава крайно неразбрана.

Китайските облигации отново ще бъдат под напрежение в началото на 2018 година, тъй като централната банка затяга монетарната си политика, а правителството засилва финансовите регулации в страната. Повишението на доходността ще привлече вътрешни и чуждестранни инвеститори през втората половина на годината.

Източник: Bloomberg Pro Terminal

Jr Trader Alexander Kumanov


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни