www.varchev.com

Всичко, което трябва да знаете за пазарите в началото на новия месец

Рейтинг:

12345
Loading...

Със започването на новия месец, страха е основна движеща сила на глобалните капиталови пазари, след като президентът на САЩ Donald Trump, наложи шокиращи тарифи за мексиканските стоки в отговор на това, което той нарича „гранична криза“, поставяйки под въпрос съдбата на Споразумението между Съединените щати и Мексико-Канада (USMCA).

През следващата седмица, погледите на инвеститорите ще са насочени към развитието на ситуацията от обявяването на тарифите, които президентът на САЩ, Trump може да увеличи до 25%, ако Мексико не спре потока от мигранти без документи към южната граница на САЩ.

В допълнение на това се засилват и опасенията, че глобалната икономика се забавя. В такъв късен цикъл на икономиката, опасността, че търговска война и то на всички фронтове може да нарани вече изморения растеж се превръща от догадка в реалност. Тази реалност не дава мира на инвеститорите и ги възпира от търговия на циклични акции и понижава риск толерантността им. Нормално, паричните потоци се изтеглят от тези рискови активи и се насочват към хеджиращите инструменти, като JPY, Gold, Silver, Inverse ETFs и други сигурни убежища.

Ситуацията се нагнети допълнително след предупреждението на Пекин, че ще разкрие безпрецедентен списък с „ненадеждни“ чуждестранни фирми, като отмъщение за американските тарифи.

Очертава се позитивна развръзка за златото, след като Trump за пореден път разпали геополитическите страсти. Притесненията за световната икономика и все още преобладаващите геополитически рискове единствено допринасят за растеж в цената на златото, което отново атакува психологическата бариера от $1300, като дългосрочните очаквания са, цената на скъпоценния метал да достигне $1400 през втората половина на годината.

Петролните пазари отчетоха най-тежката си месечна загуба за последните шест месеца на фона на търговските войни, които принуждават инвеститорите да се фокусират върху потенциалната рецесия, а не върху спецификата на енергийните доставки и търсене. WTI се срина под $55 за първи път от средата на февруари, достигайки 13-седмично дъно. Бърз технически поглед полазва, че двата двата петролни бенчмарка пробиха под 200, 100, 50 и 20-дневните пълзящи средни.

Доларовия индекс достигна сериозни нива на съпротива. След по-ранен пробив над зоната, индекса, който следи силата на зелената валута срещу кошница от другите основни конкуренти - се върна обратно отдолу, оставяйки след себе си спайк - в последните два пъти, когато това се е случвало - през Април и Май - цената се е понижавала. Сигналът при най-търгуваната валутна двойка - EUR/USD е също толкова интересен. Отблъскване от силни нива на подкрепа и rebound във възходяща посока. Двойката се търгува в чопи през по-голямата част на годината, като в момента се намира в долната му част. Това може да е сигнал за обръщане, но дори и да не е така, дава добра възможност за трейд в рейнджа. Японската йена се очертава, като единствената валута, която ще се радва на силно търсене и в бъдеще. Причините са избягването на рисковите активи от страна на инвеститорите и процесите на дефлация, които започват да се прокрадват в световната икономика. AUD и NZD продължават да се възползват от слабостта на долара и трупайки печалби за негова сметка завземат нови технически нива. Канадския долар е на път да осъществи дългоочаквания проби, но за сега е париран от чисто технически нива, пробив ще има рано или късно и вече възходящата посока изглежда по-силно верочтна.

Поглеждайки напред, има доста икономически новини, които ще бъдат следени с особен интерес от трейдърите. През следващата седмица данните, за PMI ще оповестят почти всички развити икономики в допълнение Европа ще обяви данни за инфлация, а САЩ - ADP Заетост в частния сектор. Азия, също има богат на икономически данни календар,като фокуса пада върху Австралия, където през следващата седмица, ще бъдат оповестени, основен лихвен процент и БВП.


 Trader Georgi Bozhidarov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни