www.varchev.com

Глобалната разпродажба на акциите спира

Рейтинг:

12345
Loading...

Глобалните акции следват плахото възстановяване на американската икономика, като инвеститорите очакват ключовия вот за американската здравна система. Японската йена се засили за осми пореден ден, което бележи и най-силната серия на валутата в последните 6 години. Европейските акции се повишиха, а паунда се изкачи до най-високото си ниво срещу долара за последния месец.

Глобалната разпродажба на акциите, която предизвика най-големия спад на дялове, след избирането на Donald Trump затихна, след като инвеститорите отстъпиха преди ключовото гласуване за реформите в здравеопазването в САЩ.

Европейските и Японски акции се търгуваха с лека промяна, докато Австралийските и Южно Корейските акции се покачиха, след като S&P 500 се покачи. Доходността на 10-годишните облигации запази нивата си след 4 поредни дена загуби. Фючърсите на петрола се повишиха.

Печалбите на щатските акции донесоха спокойствие на пазара след големите разпродажби в Азия тази Сряда. Волатилността беше на много високи нива преди гласуването за здравеопазването на Конгреса. Законодателите сигнализираха, че всяко забавяне по решенията за здравеопазването ще попречи на плановете на Trump за облекчаване на корпоративните данъчни ставки и увеличението на разходите за инфраструктурата.

Тази разпродажба бе най-голямата след изборите през Ноември. Долара падна с 4.4% от върха, образуван Януари, а щатските акции се бяха покачили до рекордни нива, като индекса MSCI All Country World Index постави нов рекорд.

Stoxx Europe 600 търсеше цена. Японския Topix затвори с лека промяна след спада с 2.1% в Сряда. Австралийския S&P/ASX 200 добави 0.4%.
MSCI Emerging Market Index остана без промяна, след като спадна с 0.6% в Сряда - първия му спад от две седмици насам.
Фючърсите на S&P 500 се повишиха с 0.1%.

Bloomberg Dollar Spot Index се покачи с 0.1% се покачи с 0.1% след 6 дена на спад, най-голямата серия от загуби от Ноември насам.

AUD спадна с 0.7%, а NZD се покачи с около 0.1%. Японската йена падна с 0.1% до 111.22 срещу долара, след като беше достигнала най-високите си нива в Сряда. Британската лира остана почти без промяна след най-лошата терористична атака на острова за последното десетилетие. Еврото падна с по-малко от 0.1% до $1.0792.

Златото падна с 0.2% до $1,246.81, след като беше направило 4.2% покачване за последните 6 дена.
Петрола добави 0.5% до $48.29 за варел след слухове, че САЩ ще намали запасите си от черно злато, уважавайки искането от ОПЕК.

Bloomberg


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни