www.varchev.com

Глобалните акции са на път да развалят победна серия, която започва преди избирането на Trump

Рейтинг:

12345
Loading...

Рекордно-дълга бича серия при глобалните акции е на път да се разпадне.

MSCI All Country World Index, барометър за всички акции по света, е на път да запише първото си месечно понижение от преди щатските президентски избори през 2016 година. Индексът е с 2.5% надолу този месец, което ще бъде най-лошото му представяне от Януари 2016 г., когато интензивна разпродажба в Китай смъкна глобалните акции.

Понижението този месец идва, след като индекса, който следи възвръщаемостта по акциите на 23 развити и 24 развиващи се пазари, се покачи през 15 поредни месеца до този Януари - най-дългата последователна серия от печалби. Това включва повишение през всеки месец от 2017 година - първия път в историята, в който индекса се покачва цяла календарна година без месец на загуба.

Възхода получи дори повече инерция през Януари, когато индекса скочи с почти 6% в един от най-добрите стартове на годината.

Но спокойствието на финансовите пазари се развали по-рано през този месец, когато покачващата се доходност по облигациите и скок на пазарната волатилност прати акциите в червено.

MSCI

Повече от $5 трилиона беше изтрита от пазарната капитализация на финансовите пазари от 26 Януари до 8 Февруари. Много региони, включително Щатите, Япония и Китай паднаха в корекционна територия - поне 10% понижение от последния връх.

Световният индекс падна с 9% до дъното, образувано в началото на месеца. След това последва покачване от 5.5%. Анализаторите са сигурни, че повишенията ще продължат.

"За момента няма сигнали, че цикъла се променя", каза Sean Darby, главен инвестиционен стратег в Jefferies, коментирайки, че растежа на корпоративните печалби остава силен.

"Доказателствата продължават да сочат към глобален икономически растеж", каза той.

В Азия, Японският Nikkei 225 Stock Average се срина с 12% от върха през Януари. След това, индекса възстанови повече от половината от загубите си. Същата ситуация се наблюдава и в Китай.

В Щатите, S&P 500 е на само 3.3% от рекордното си ниво. Nasdaq Composite е само на 1.1% от най-високата си точка, тъй като технологичните компании отвърнаха на удара. NYSE Fang + Index, който следи технологичните гиганти Facebook, Amazon.com, Netflix и Alphabet, както и китайските Alibaba Group Holding и Baidu - удари нов връх в Понеделник.

Все пак, рисковете остават на лице. От 1980 година насам, световният индекс коригира с по средно 15% от последния си връх всяка година. Това означава, че понижението, което се случи този месец е само на половината от това, което обичайно се случва.

Най-лошото понижение се случи през 2008 година, когато финансовата криза срина индекса с 51%. Най-малкото понижение беше през 2017 година, когато той падна със само 2%.

И ако доходността на облигациите продължи да се покачва с такива необуздани темпове, това може да нарани много лошо акциите.

В писмо до клиентите си този уикенд, от Goldman Sachs предупредиха, че ако доходността на 10-годишните правителствени облигации се покачи до 4.5% до края на годината, акциите ще паднат с 20% - 25%. От банката не очакват това да се случи, като прогнозират, че доходността ще достигне 3.25% до края на 2018 година.

"Това е войната на финансовите пазари", каза Torsten Slok, главен интернационален икономист в Deutsche Bank Securities. Той отбеляза, че силните икономически и корпоративни данни ще останат положителни за акциите.

Източник: The Wall Street Journal

Jr Trader Alexander Kumanov

Original Post: Global stocks are set to break a streak intact since the Trump election


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни