www.varchev.com

Готови ли са банките за Brexit? Според европейските регулатори - НЕ

UK Flag Big Ben

Рейтинг:

12345
Loading...

Постепенният тласък към Brexit през март 2019 година продължава, макар че преходните планове от банковите институции може да не са толкова безпроблемни, колкото първоначално се смяташе. Напротив, нивото на планиране с по-малко от 12 месеца, изглежда като "неадекватно", както се позовава на неотдавнашно предупреждение от страна на Европейския Банков Орган.

Пътят до този момент е всичко друго, но не и плавен, като банките, работещи в Обединеното Кралство, в крайна сметка бяха предупредени преди повече от година от Bank of England да разкрият всичките си планове преди Brexit. Това доведе до голяма вълна от действия, които преместиха оперативния фокус в рамките на блока, главно към Франкфурт и Дъблин. След това, тези процеси бяха извършени и в други основни градове, в това число Амстердам, Париж и други.

Изместването на фокуса с наближаването на Brexit изглежда съвсем нормален, особено в светлината на смесените сигналите от последните няколко години от Великобритания. Банките първоначално бяха затруднени от колебливата позиция по отношение на паспортните права. Според доклад на Financial Times обаче, процеса може да изостава значително.

Наистина, големите банкови регулатори от ЕС имат доста по-твърд тон, отколкото тези от Великобритания, които като цяло имат по-оптимистична позиция. Наскорошно предупреждение предложи, че е хубаво да се планира за hard Brexit, което може да има жестоки последствия за индустрията.

В допълнение, органът също така предупреди, че активите на Великобритания биха могли да доведат до по-високи капиталови разходи. Ако това се окаже вярно, то значително ще увеличи натиска върху заемодателите, които се опитват да преместят операциите си извън UK.

Банките гонят лицензи вече повече от година. Освен това заемодателите се борят и за други ограничени ресурси, включително за персонал, а в случая с Франкфурт - офис пространство. Може би най-забележителният ефект на предупреждението е стабилният контраст, който той рисува с този на самите официални представители на Великобритания.

Bank of England продължава да промотира по-лесен Brexit, цитирайки преходен период, който ще продължи до 2020 година. Други неотдавнашни проучвания също омаловажиха значението на Brexit, докато все още вижда Лондон като първостепенен финансов център.

Европейският банков орган обаче предупреди, че банките не могат да разчитат на преходно споразумение през март 2019 г., без да оставят прозореца отворен за гореспоменатия преходен период. Следователно органът вярва, че финансовата стабилност на тези институции не трябва да бъде изложена на риск, тъй като банките се опитват да намалят разходите си.

Според изявление на органа на ЕС: "Времето за предприемане на необходимите действия е намаляло. Финансовите институции не трябва да разчитат на решения в обществения сектор, тъй като те не могат да бъдат предложени и / или договорени. Неотдавнашното политическо споразумение за преходния период, макар и добре дошло, не осигурява никаква правна сигурност."

Придвижвайки се напред, подобни оценки могат да имат трайни последици. Например в един сценарий банките биха могли да увеличат капиталовите си изисквания за някои експозиции в Обединеното кралство. Времето ще покаже дали позицията на Европейския банков орган е прекалено мрачна, макар че много заемодатели не са чакали да разберат.

Източник: Finance Magnates


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни