www.varchev.com

Дейвид Алън Tепър най- високо печелившия хедж фонд мениджър

Рейтинг:

12345
Loading...

Дейвид Алън Tепър (роден на 11-ти септември, 1957) е американски хедж фонд мениджър и основател на Appaloosa Management. Неговият инвестиционна специалност е в несъстоятелност.

През последните години той е станал известен като филантроп, и през 2013 г. той дари големият му подарък от 67 милиона щатски долара, на Carnegie Mellon University- бизнес училище, чието име носи името именно на Типер. Той получава бакалавърска степен по икономика от Университета на Питсбърг през 1978 г. и има магистърска степен (тогава известна като MSI) от Бизнес училище (тогава известена като GSIA) от Carnegie Mellon University през 1982 г. През 2012 г. се класира за институционален инвеститор в Alpha, той е No. 1 за спечелване на 2.2 $ млрд заплата. Той отново оглави класацията през 2013 г., спечелил 3,500 милиарда щатски долара.

След като получава магистърска степен през 1982 г., Типер приема позиция в Министерството на финансите на Република Steel в Охайо.

През 1984 г. той е бил нает в Keystone взаимни фондове (сега е част от Evergreen фондове) в Бостън, а през 1985 г., Типер е бил нает от Goldman Sachs. Той се присъединява към фирмата в New York City като кредитен анализатор. В рамките на шест месеца, Типер става главен търговец на бюрото на висока доходност в Goldman, където той е работил в продължение на осем години. Неговата главна специалност беше фалити и специални ситуации. Той напуска Goldman през декември 1992 г. и започва работа в Appaloosa Management в началото на 1993 година.

През 2001 г., той генерира възвращаемост на 61%, като се фокусира върху проблемни облигации, и през четвъртото тримесечие на 2005 г. той преследва това, което той вижда като по-добри възможности в стандартните S & P 500 акции. Той прави значителни печалби, година след година, като "инвестиране във фирми ", като MCI и Mirant. Инвестициите в Conseco и Marconi също доведоха до огромни печалби за хедж фондовете на дружеството, докато Типер "държи пазара на ръба."

През 2009 г., на хедж-фонд Tепър е спечелил около 7.000 милиарда щатски долара чрез закупуване на проблемни финансови запаси през февруари и март (включително Банка Америка с 3 долара на акция), а след това печелят от възстановяването на тези запаси в края на годината. 4 $ милиарда от тази печалба, отидоха в личното богатство на Тепър. През март 2010 г. в New York Times съобщават, че успехът Тепър, го прави с най- печелившия хедж фонд на 2009 г. През юни 2011 г. той е удостоен с фирмата за Институционална хедж фонд на годината. След това, отново в 2013 г. Forbes го класира като топ хедж-фонд, работещ на 2012 г., издигайки статута си на 166-то-място, като богат човек в света.

През 2014 г. Forbes вписва Дейвид Тепър като един от най-доходоносните управителите на 25 хедж фондове през 2013 г.
Като личен живот: Тепър и съпругата му Марлене са родители на три деца. Неговите лични интереси включва тренировки по бейзбол, софтбол и футболни екипи на децата си. Тепер е местно лице на Ливингстън, Ню Джърси. Тепър в момента служи като член на Бизнес съвета на Advisors. Тепър служи и на Бизнес училище в Carnegie Mellon, както и на различни съвети и комитети за благотворителни и обществени организации в Ню Йорк и Ню Джърси. На 25 септември 2009 г., Тепер закупува дял от 5% в Питсбърг Стийлърс.

Някой от неговите благотворителни дела са:

Обявява, че ще направи единично дарение от $ 55.00 милиона за бизнес училище Carnegie Mellon University (тогава нарича Университет, Факултет по Индустриална администрация-GSA). Това дарение е направено, след като той е бил окуражен от Kenneth Dunn, бившия си професор (който стана декан на училището).

Тепер, също направи няколко големи подаръци за университета в Питсбърг, включително на няколко надарени студенти връчи стипендии, подкрепи академични центрове и университетски управления от общността програми за популяризиране.

През 2006 г., Тепер дари $ 1000000 за Обединените еврейски общности на MetroWest New Jersey към тяхната Спешна Кампания Израел.

Дейвид Тепър допринесе 10 400 $ през 2013, за Jersey City към кандидат-кмета, Steve Fülöp. Според вестника „Jersey„ на 24 октомври 2012 г.: "Дейвид Тепър е милиардерът, който подкрепя реформи на собствеността и чартърните училища, допринесъл с $ 10400, за кандидата на Съвета Fülöp, след което съпругата на Тепър даде на екипа допълнително $ 10,400."


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни