www.varchev.com

Денят в един пост

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатските фондови пазари приключват с понижение днес Разследване на две големи китайски брокерски компании за предполагаеми нарушения доведоха до понижения на фондовите пазари в Китай, а от там и върху фючърсите на Американските борсови индекси. Shanghai Composite се понижава с -4.55% . Притесненията за разследването на финансовите пазари в Китай рефлектира негативно и върху Hang Seng HSI в Хонконг, който се понижава с -1.77% и седмична загуба от около 3%. В Япония акциите се понижават с 0.3% , което се дължи верояртно на достигнатите нива на съпротива от 20 000 пункта .

Gold се търгув със слаби колебания около най-ниските си нива за почти шест години,  златото регистрира 6-та поредна седмица на понижение, а причината отново е вероятното затягане на монетарната политика на ФЕД. Сентимента при GOLD остава негативен. Повишаването на долара оказва негативно влияние върху всички суровини, защото те се търгуват в долари. Затягането на монетарната политика води до липсата за апетит към златото като инструмент за хеджиране против инфлация.

Изкупуването на злато от  Китай се е ускорил през последните дни заради по-ниските цени. Въпреки това, другите индикатори за физическото търсене не са оптимистични. Злато изкупувано от Индия  вероятно ще падне до най-ниското ниво от осем години насам, заради спада на инвестиционното търсене и сушата, която води до големи загуби на земеделците.

Фючърси на суров петрол се понижиха по време на сесията в Азия  като згубата до сега за месеца е над  8 на сто,заради разочароващите икономически данни от Китай и тревогите за  над пренаситено предлагане.

Повишаването на щатския долар също влияе негативно на петрола. Петрола Брент се понижи с 7 цента до $ 45.39 за барел

West Texas Intermediate (WTI) се понижава с 52 цента  или 1.21%, до $ 42.52 за барел. Този фючърс регистрира спад от  5,3% през тази седмица и - 8,7% от началото на месеца.

Днес новините са само от Европа и Канада, заради втория почивен ден в САЩ след  - черния петък. Въпреки това пазарите на акции ще работят със съкратено време от 16:30 до 20:00 часа.

  • 11:30 Великобритания Индекс на услугите 3м/3м    0.8%  vs   0.9%
  • 11:30 Великобритания Брутен вътрешен продукт (БВП) - ревизиран 3м/3м       2.3%   vs  2.3%
  • 11:30 Великобритания Брутен вътрешен продукт (БВП) - ревизиран г/г      0.5%   vs   0.5%
  • 12:00 Еврозона Бизнес климат                                                0.45    vs    0.44
  • 12:00 Еврозона Потребителско доверие                                                   -8 -7.7
  • 12:00 Еврозона Икономическо доверие                               105.9   vs    105.9
  • 12:00 Еврозона Индустриално доверие -2 -214:00 Германия Потребителско доверие на Gfk         9.2    vs   9.4
  • 15:30 Канада Индекс на цените на суровините м/м                                       3.0%
  • 15:30 Канада Индекс на цените на индустриалната продукция м/м                    -0.1%     vs    -0.3%

По време на днешната сесия е много вероятно да видим ниска ликвидност и резки движения на индексите, защото много от трейдърите и брокерите ще почиват. Има едно не писано правило, че от такива дни започват корекциите на пазара.

Пазарите на акции се понижават в началото на търговската сесия днес , като най-голям спад регистрират фючърсите върху американските борсови индекси, акумулирайки спада на индексите в Китай.

В Европа индексите стартират с гапове, но е много вероятно да бъдат запълнени в следващите минути. Трябва да се подготвим за разминаване н анастроенията на европейските фондови пазари и тези в САЩ. В Европа ЕЦБ ще предприема нови стимулиращи мерки, което означава повишаване на акциите, докато в САЩ ще има рестриктивни мерки - повишаване на лихвите - понижение на акциите. Едно е гарантирано днес - високата волатилност на американските фючърси. Очакваме пониженията да продължат.

Валутните двойки запазват движението си от предходните дни:

GBP/USD  се понижава леко следвайки негативните настроения от предните дни. GBP се понижава и при другите си кросови двойки. Предпазливост преди данните за БВП на Великобритания в 11:30 часа.

USD поскъпва спрямо кросовите си валути в очакване на данните за Nonfarm Payrolls на 04.12.2015

Пазарите вече търгуват очаквания за предстоящата среща на ЕЦБ на 03.12.2015 - другата седмица в сряда и Nonfarm Payrolls в четвъртък.

Голяма част от движението при EUR беше изтъргувано, след доклад от ЕЦБ, че централната банка може да повиши програмата си за покупка на облигации.

Много е вероятно USD да продължи да поскъпва в отговор на наближаващата дата 16.12.2015 когато е срещата на ФЕД


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни