www.varchev.com

Денят в един пост

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатските фондови пазари приключиха търговските си сесии с повишение, което се дължеше на слухове за нови стимулиращи мерки от страна на китайското правителство в жилищния сектор. Има слухове, че се подготвят данъчни отстъпки за ипотечните кредити, което е добре за пазара на жилища. Въпреки че това са само слухове, пазарите се възползваха и регистрираха ръст. The Shanghai Composite се повиши с 55 пункта  или 1.6%

Gold се търгуваша с леки изминения след двудневната корекция на низходящият тренд около нива на хоризонтална съпротива  1075 usd. Златото неможа да регистрира по-висок връх от предния ден с което загатва за възможно ново низходящо движение. Нивата са подходящи за нови къси позиции: тренд низходящ, нива на съпротива след корективно движение.

Спекулативни настроения около цената на петрола в очакване на срещата на OPEC в петък. От нея зависи последващото движения в цената. Ако Саудитска Арабия се съгласи да понижи добива на петрол може да видим ръст в цената. Това е малко вероятно да се случи, но не е изключено като имаме впредвид натиска на Иран около Саудитска Арабия. Именно предпазливостта от възможен такъв ход ще държи в напрежение всички които са заели краткосрочни къси позиции. Предпазливостта властваше днес по време на Азиатската сесия, като петрола регистрира леки понижения: Суровият петрол WTI се понижи с 22 цента  или 0,53%  до $ 41,63 за барел, докато Брент се понижи с  18 цента  или 0.41%  до $ 44.27 за барел.

Днес върху настроенията на пазара влияние ще оказват:

11:30 Великобритания Индекс PMI в сферата на строителството на Markit/CIPS       58.2  vs    58.8
12:00 Еврозона Основен хармонизиран индекс на потребителските цени – предварителен г/г   1.1%   vs  1.1%
12:00 Еврозона Хармонизиран индекс на потребителските цени - предварителен г/г                    0.2%   vs  0.1%
12:00 Еврозона Индекс на производствените цени м/м                       -0.4%    vs   -0.3%
12:00 Eврозона Индекс на производствените цени г/г                          -3.2%   vs   -3.1%
14:00 САЩ Заявки за ипотечни кредити на MBA - -3.2%
15:10 САЩ Изявление на председателя на FED за Атланта - Локхарт
15:15 САЩ Заетост в частния сектор според ADP (промяна)                  190 000    vs   182 000
15:30 САЩ Производителност на труда в неселскостопанския сектор 3м/3м        2.2%    vs  1.6%
15:30 САЩ Разходи за труд на единица продукция - финални 3м/3м                       1.1%     vs  1.4%
17:00 Канада Решение на Bank of Canada относно лихвените нива                                 -       vs  0.50%
17:00 Канада Изявление на Bank of Canada относно паричната ѝ политика 02.12.2015 - -
17:30 САЩ Запаси от петрол                                           488.2 млн. барела
18:00 САЩ Изявление на председателя на FED - Джанет Йелън -
21:00 САЩ Бежова книга
22:10 САЩ Изявление на председателя на FED за Сан Франциско - Уилямс

Днес пазарите в Европа стартираха с повишения акумулирайки силния позитивизъм на индексите в САЩ и Азия. Въпреки това веднага след това ръста беше изтрит. Това се дължи вероятно на предпазливостта в очакване на  изявлениято днес на Джанет Йелън, срещата на ЕЦБ утре и  данните за за Nonfarm Payrolss в петък, както и срещата на OPEC в петък.

Очакванията са ЕЦБ да приеме нови стимулиращи мерки, за да противодейства на ниската инфлация и да стимулира инвестициите. Да това е добре за акциите, но това очакване се търгува вече втора седмица. Решението на ЕЦБ може да се използва за да се продаде факта. Има и друг риск: дали мерките ще са досстатъчни да покрият тези големи очаквания , които се търгуват вече десети ден, дали ще се харесат на пазарите и дали ще са способни да неутрализират другите негативни фактори на пазара на акции.

Пазарите са изправени пред редица рискове, като най-големият е повишаването на лихвите в САЩ. Действие което е лошо за акциите. Нарастването на геополитическите рискове също е негативен фактор, възможните атентати също оказват негативно влияние на пазара. Нарастването на долара, понижението на цените на суровините. Всичко това чертае една тъмна картина за акциите. Въпреки това ставаме свидетели на невъзможност на пазара да коригира. Всяка една корекция се използва за нови покупки нов ръст на индексите.

Вчера пазарите в САЩ регистрираха ръст , а тези в Европа понижение, странно разминаване, защото стимулите ще са в европа, а в САЩ рестриктивни мерки. Това показва, че индексите не се подчиняват в момента на фундамент, просто има спекулативни настроения за повишения, някой се стреми да движи пазара на горе. Възможни са резки движения следващите дни.

Въпреки това днес очакваме понижения на индексите въпреки позитивния старт.

Днес фокуса ще бъдат данните за ADP в частния сектор на САЩ в 15:15 и речта на Джанет Йелън в 18:00 часа.

На валутните пазари днес отново може да видим повишение на долара, тъй-като очакванията са за добри данни за САЩ и позитивно изказване на Йелън.

Позитивни данни за БВП на Австралия, което доведе до печалби на AUD. Въпреки това AUD/USD достигна диагонална съпротива, възможно понижение.

Възможно е в момента да има "затише пред буря". Днес следобед пазарите ще влязат в критичен период: ADP, FED,ECB, Nonfarm Payrolls и OPEC, възможни са резки движения

Стефан Д. Ангелов - Head of Stocks Trading


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни