www.varchev.com

Доларът в схватка между Фед и Тръмп

Рейтинг:

12345
Loading...

Щатският долар направи шип, образуващ 3-седмичен връх, в началото на коментарите във вторник от Джанет Йелън, председател на Фед, които доведоха до по-голяма вероятност за увеличаване на лихвените проценти през март. Доларовият индекс направи четвърта поредна положителна сесия.

Реакцията на пазарите за фондовите фючърси на Фед показаха сравнително приглушен оптимизъм, с дедукция от пазарните нива, показващи 23% за март, спрямо 16% по-рано през деня и скок в очакванията за май от 38% до 50%.

Макар че възходящото движение на долара има логика в контекста на последните новини от Фед, краткосрочния поглед върху долара е несигурен, предвид противоречивите сили на очакваните икономически политики от президента Доналд Тръмп, казва Richard Falkenhäll, главен FX стратег на SEB.

Докато новата администрация е по-вероятно да бъде по-експанзионистична, заради по-ниските данъци, Фед може да бъде тласнат към затягане на политиката по-бързо. Това, в допълнение към други потенциални промени, като например въвеждането на данък за внос и намаляване на приходите извън страната, също трябва да бъде положително за долара. От друга страна, администрацията на Тръмп предпочита по-слаб долар.

В продължаващият дебат относно силата на долара, последва международно обостряне миналия месец, Питър Наваро, избран за директор на Националния търговски съвет на Тръмп, обвини Германия за използване на други страни с цел запазване на еврото „грубо подценено“. Германия от своя страна енергично защити независимостта за промяна на лихвените проценти на ЕЦБ.

Според проучване, обменния курс на Германия е с 15% подценен. Световният ценови индекс сравнява фундаменталния паритет на покупателната способност (ППП) на валутите спрямо пазарните обменни курсове. ППП гледа разходите за закупуване на хипотетична кошница със стоки в различни страни. Когато кошницата струва еднакво във всички страни, значи има равновесие във валутите.

Същото проучване показва, че стерлинга е с 9% подценен, заради пропадането от миналия юни по време на гласуването за Brexit, а китайския юан е с 24% подценен.

Като претеглим противоречивите фактори, все още има риск долара да отслабне в краткосрочен план, ако администрацията не успее да отговори на високите очаквания и причини разпродажби на капиталовия пазар.

Въпреки това, средносрочната силна перспектива за растеж на САЩ и бъдещото затягане от Фед тази година, вероятно ще подкрепи долара. Ето защо се очаква евро-долара да се търгуват между паритет и 1.05 през втората половина на годината, казва Falkenhäll.


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни