www.varchev.com

Доларът се покачва, акциите се търгуват смесено

Рейтинг:

12345
Loading...

В понеделник азиатските акции се търгуваха смесено след най-лошата седмица за глобалните акции от средата на декември. Доларът се покачи след спада през миналия петък.

Китайските акции се представиха по-добре от очакваното, стимулирайки някои японски и хонгконгски акции и европейски фючърси да се представят по-добре. Австралийските акции се понижиха и предизвикаха колебания в Южна Корея. Десетгодишните държавни ценни книжа на САЩ леко се понижиха, доближавайки се до най-ниската си стойност за последните два месеца, след като председателя на Федералния резерв Jerome Powell обяви, че няма да избързва с повишаването на лихвените проценти. Фючърсите на индекса S&P 500 бяха стабилни, след понижаването на акциите в петък, след излизането на данните за заетостта в САЩ. Паунда спада с наближаването на вота за Brexit в английския парламентза преразгледаната сделка на министър предсецателя Theresa May.

Знаците за забавяне на икономическия растеж не предоставят силен старт на годината за рисковите активи. Понижените данни от Китай през тази седмица биха могли да дадат нова информация за влиянието на паричните стимули. Bank of Japan също ще проведат среща, при която да определят паричната политика. От друга страна Китай и САЩ са в общо съгласие по много значими проблеми и са провели значими дискусии относно чуждестранната търговия.

Акциите на Boeing Co. ще бъдат надблюдавани много подробно след самолетната катастрофа в неделя, която беше втория инцицент в рамките на пет месеца. Boeing е най-големият компонент на индекса Dow Jones Industrial Average, чиито фючърси спаднаха с 0,4%.

Цените на петрола също се покачиха в очакване на излизането на доклада на IEA за петрола през 2019г. и месечния пазарен доклад на OPEC през тази седмица.


 Trader Georgi Bozhidarov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни