www.varchev.com

Европейските инвеститори трябва да внимават с наближаващия сезон на отчетите

Рейтинг:

12345
Loading...

С наближаването на сезона на приходите в Европа, някои анализатори се опасяват, че европейските компании няма да постигнат толкова висока възвръщаемост, колкото се очакваше в началото на годината.

Разсейването на политическите рискове, силните темпове на растеж и повишаването на инфлацията засилиха интереса на инвеститорите към европейските акции - индексът Euro Stoxx 600 поскъпна 7% от началото на годината досега. Някои обаче се опасяват, че този интерес към европейските акции е бил несъразмерно подсилен от прогнозите за приходите, които са били твърде положителни.

"Трябва да видя повече от надежда и консенсус, тъй като това сметки базирани на това винаги излизат погрешни", заяви Daniel Lacalle, главен икономист и инвестиционен директор на Tressis Gestión, миналата седмица. Неговите притеснения произтичат от убеждението, че инвеститорите използват възстановяването в Европа, за да купуват акции, но се основават на показател, който е бил постоянно занижен през последните 10 години. Той смята, че прогнозите на компанията, направени в началото на годината, ще се окажат погрешни, когато бъдат съобщени окончателните годишни цифри.

"Европа не е толкова лоша, колкото се страхувате и никога не е толкова добра, колкото се надявате."
смята -Stephen Macklow-Smith, стратегия за дялово участие на JPMorgan Asset Management.

Данни на Ройтерс, показват, че приходите за третото тримесечие в Европа се очаква да нараснат с 5,3% спрямо предходната година, а ако изключим енергийния сектор приходите се увеличават с 2,3%.

Lacalle също предупреди, че в сектори като телекомуникациите, комуналните услуги и индустрията европейските компании са се подобрили от печалбите си в чужбина, а не от самия Европейски съюз. Освен това, европейските фирми ще продължат да бъдат обект на политически рискове, каза той, което може да повлияе отрицателно на техните приходи.

Въпреки че политическият риск се разсейва след ключови избори в региона, все още не е изчезнал напълно с нарастващото напрежение в Испания, предстоящите избори в Италия и преговорите за дълга на Гърция. Но има инвеститори, които вярват, че увеличаването на номиналния БВП в Европа и по света е достатъчно основание да очакваме силни резултати от европейските компании за този сезон на отчетите.

Източник: Bloomberg Pro Termnal
Trader-Г.Божидаров


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни