www.varchev.com

Експертите на Wall St разкриват къде да инвестираме през 2020

Рейтинг:

12345
Loading...

Всеки един от основните борсови индекси е на път да завърши годината по-високо, отколкото я започна, като S&P 500 записва най-силните си годишни резултати от 2013 насам.

Дори и пазара на облигации не беше изключен от купона, което се дължи на рецесионните страхове, които от своя страна водеха търсенето на по-сигурни активи. Традиционното 60/40 портфолио акции/облигации показва най-силните си резултати от 1998 година насам.

Тези печалби могат да бъдат обяснени с идването на два големи катализатора в перфектния момент.

Първия е обратния завой на Fed и другите централни банки.

Допълнително, пазарната корекция от Септември до Декември 2018 даде много добри нива на инвеститорите за евтини покупки.

Като цяло, фондовите пазари се справят блестящо - но нещата не са още приключили.

Какви са настроенията сред топ играчите на Wall St за следващата година и как да максимизираме печалбите си?

Goldman Sachs

Прогноза за S&P 500: $3400

EPS Target: $174

Прогноза Заглавието на очакваната от нас перспектива за 2020 година е - "Заедно падаме, в разделението растем" и тя ясно подчертава значението на изборите, които предстоят след по-малко от година. "През следващите 11 месеца изместването на избирателните перспективи на кандидатите ще се отрази в пазарите за прогнозиране в реално време и резултатите в секторите и акциите. През следващите два месеца резултатите от S&P 500 ще зависят от реалните резултати от изборите." Препоръчваме инвеститорите да се фокусират върху Growth at a Reasonable Price (GARP) - акции със стабилни growth профили. За дългосрочните инвеститори предпочитаме стойността пред растежа.

JPMorgan

Прогноза за S&P 500: $3400

EPS Target: $180

Прогноза: „Докато инвеститорите увеличават позиционирането на собствения капитал през изминалия месец (след прогреса на първа фаза от търговската сделка), нашата оценка е, че инвеститорите имат нетна експозиция, която е близка до историческите средни стойности“. „Препоръчваме на инвеститорите да предпочитат комуникационни услуги (overweight from neutral) спрямо технологиите (neutral from overweight).

Bank of America

Прогноза за S&P 500: $3300

EPS Target: $177

Прогноза: „Ключовото календарно събитие за 2020 г. са президентските избори в САЩ, но виждаме и няколко тактически и светски ротации: 1) от облигации до акции; 2) САЩ към останалия свят; 3) глобална към местна; 4) търговска война до технологична война, 5) растеж / инерция към стойност и още повече “

„Overweight: финансови, потребителски дискреционно, индустриални, комунални услуги

„Marketweight: технологии, комуникационни услуги, здравеопазване, енергия

"Underweight : недвижими имоти, потребителски скоби, материали"

Morgan Stanley

Прогноза за S&P 500: $3000

EPS Target: $177

Прогноза: В краткосрочен план ликвидността на централната банка може да помогне на S&P 500 да преодолее горния край на нашата прогноза за бикове през 2020 г. от 3,250, но до април ликвидността ще избледнее и пазарът ще се съсредоточи повече върху основите, където несигурността е по-висока от нормалната."

UBS

Прогноза за S&P 500: $3000

EPS Target: $170

Прогноза: "Въпреки че виждаме много за празнуване, когато става дума за акции (Фед се успокоява, цикличните знаци са сравнително ценени и т.н.), ние не вярваме, че акциите на САЩ все още са извън гората" "Виждаме набъбване на два потенциални проблема. Първо, печалбите от S&P 500 за напред може да започнат да падат през следващите месеци, както твърдят много водещи индикатори. Второ, това може да се случи, докато PMI все още е в низходяща тенденция, добавяйки до двойно отрицателен за S&P 500 P/Es." Очакваме цикличните компании да водят по печалби веднага след като водещите индикатори намерят своето дъно и тръгнат пак нагоре.

Wells Fargo

Прогноза за S&P 500: $3200 - $3300

EPS Target: $175

Прогноза: Застаряващата икономическа експанзия замъглява вземането на бизнес решения и води до намалено доверие на бизнеса и по-бавни капиталови разходи". „Ние запазваме нашите defensive overweight - staples and utilities- заедно с financials за цикличен хедж, който смятаме, че е подходящ за рискове.

Barclays

Прогноза за S&P 500: $3300

EPS Target: NA

Прогноза: "Каквото и да си говорим, финансовите пазари се справиха феноменално през 2019. Ще бъде много трудно за повтаряне през 2020. „Очакваме бързо възстановяване до невдъхновяващ растеж на тенденцията, но с намалени икономически и политически рискове. Предвид много ниската възвръщаемост на офертите на основните пазари на облигации, смятаме, че това поставя началото на по-високи стойности за рисковите активи."

Deutsche Bank

Прогноза за S&P 500: $3250

EPS Target: $175

Прогноза: „Нашите икономисти вярват, че растежът на БВП в САЩ и света ще продължави да се забавя допълнително, след което се обуславя от търговско споразумение между САЩ и Китай, като достигна дъното през първото тримесечие, преди да се възстанови скромно през следващата година. Добрите резултати на енергийните компании сочат към скок в цените на петрола през 2020. Добрите резултати на финансовите компании сочат към скок в приходите през Н2 2019.

Credit Suisse

Прогноза за S&P 500: $3,425

EPS Target: $173

Прогноза: Икономическите данни се забавят през последните 1+ години, което води до превъзходство на акциите с ниска волатилност и растеж, за сметка на стойността. Като се имат предвид нашите възгледи за цикличното лидерство, ние ъпгрейдваме по-чувствителни от икономическа гледна точка групи, включително финансови, индустриални, материали и енергия.


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни