www.varchev.com

Емоционалност в търговията

Рейтинг:

12345
Loading...

Победителят на пазара е труден, калкулиращ и без емоционален. Звучи нереално ? Може би , но реалността е, че е важно да контролирате емоциите си, вместо да ги пуснете да се намесват в решенията ви за търговия.

Има много статии написани за страха и алчността и как те са мотиваторите зад пазарните движения. Страха и алчността контролират масите, но ако позволите да контролират вас, ще станете един от милионите, които не могат да разберат защо не могат да направят пари на пазарите.

Борете се или Летете

Нормално е да се страхувате, когато вашите пари са „ на масата“. Това е причината заради която печелившите на пазара се предпазват, търгувайки с детайлна таймингова стратегия.

Когато знаете, че вашата стратегия работи напред във времето и също така е  направена да минимизира загубите, вие можете да изпълнявате сигнали за покупки и продажби без усилия и с по-малко страх.

Вместо това, Вие сте развълнуван относно следващата сделка. Знаете, че идва голям печеливш тренд. Няма значение дали започва утре или след няколко месеца, вие търгувате със знанието, че когато започне, „вие“ ще сте един от победителите

Ето защо търгувайки със стратегия, която отчита правилният тайминг е изключително важно. В момента, в който се отклоните от стратегията, вие ставате един от масите. Но ако останете с плана, вие използвате тези маси във ваша полза.

Ключът е в приемствеността

Ако приемете,  че вие сте безсилен спрямо пазарните движения, ще се чувствате по малко ядосан или разочарован. Ако предвиждате и наистина приемете факта, че пазара може и често ще бъде срещу вашата тайминг стратегия и не приемате това лично, няма да бъдете изненадан, когато това се случи. Просто ще го приемете и ще продължите напред.

Ако, от друга страна, вие очаквате пазарът да се движи във ваша посока, вие ще се чувствате ядосан или разочарован, което често води до чувство на отмъщение и отчаяние.

Тези емоции могат да бъдат парализиращи.  По-добре е да приемете пазара такъв какъвто е. Приемете резултатите, които постигате , добри или лоши и преминете към следващата сделка.

Емоциите са естествена част от трейдинга. Пазарите не винаги покриват очакваията ни. Ако приемете този факт, вие ще минимизирате влиянието на емоциите. Вие ще следвате вашата тайминг стратегия и през времето ще постигнете резултатите, които желаете.

Тези, които се отказват никога не постигат нищо. Това, което правят е да преследват обещанията на така наречените „ експерти“, които ще им приберат парите, но рядко ще доставят необходимите печеливши резултати.


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни