www.varchev.com

Ето защо S&P 500 вероятно ще приключи годината на положителна територия

Рейтинг:

12345
Loading...

Историята понякога се повтаря, а понякога се римува. При пазарите на акции и фючърси, предишните движения на тренда на дадена акция, не гарантира нищо, но проучвайки предишните трендове може да помогне.

Като например, Януарският ефект показва как пазара на акции ще се представя през останалите месеци до края на годината. Ако януари завърши с повишение, очаквайте позитивни настроения през годината. Но от друга страна, ако цените на акциите падат през януари, има голям шанс пазарът на края на годината да затвори в негативна територия.

Въпросът, който възниква от теорията на януарския ефект, е дали първата половина на годината влияе на тренда на втората половина? И отговорът, е че има съотношение между представянето на пазарите през първата половина на годината и втората.

Нека разгледаме представянето на пазара на акции последните 25 години от Asian, САЩ и световните пазари. Oткрихме, че тренда от първата половина на годината дава добър индикатор за втората половина.
Ето представянето на пет индекса, чиито втори половини на годината ние следяхме, след като изследвахме техните първи положителни половини:

SP_table

И ето представянето през годините, когато първата половина на годината тренда е бил негативен:
sp_table2

И отново, това което се случва през първата половина на годината, често се повтаря и през втората половина на годината.
Ефектът на полугодишната е най-силно изразен при Сингапур, където позитивната полугодишна има шанс от 88% да бъде последвана от друга позитивна, докато първа негативна в Сингапур има шанс от 75% да бъде последвана от същия негативен тренд.

Данните за последните 25 години, очевидно сочат, че има съотношение между представянето на стоковите пазари през първата и втората полугодишна. Хората, които са инвестирали през първата половина на годината знаят за какво става на въпрос.

sp_3

Новините от първата половина на годината сочат позитивни настроения за S&P 500, но не толкова добри за MSCI World и ASIAN. Но движенията на цените за тази година при индексите не са големи и данните сочат, че вероятността втората половина на годината да завърши в позитивна територия също не са огромни.


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни