www.varchev.com

Ето какво очакват банките от ЕЦБ

Рейтинг:

12345
Loading...

Goldman: без промяна, незначително действие от срещата.

Очаква се лихвените проценти да не се променят, също и програмата за закупуване на активи (APP). В уводната част се очаква да се опишат рисковете за перспективния растеж, както и че г-н Драги ще устои на всяко предположение, че последните данни за инфлацията дават основание за отнемане на паричното съгласуване.

Morgan Stanley: Къс на EUR/USD срещу ЕЦБ

Ние използваме скорошното рали при EUR/USD за да добавим още къси позиции в портфолиото си. Аргументите за по-слабо Евро не са се променили. При липсата на по-нататъшна политическа интеграция, ЕЦБ може да се наложи да остане гъвкава, за да се подкрепи периферията, дори ядро, които прегряват.  Рискът от нарастващите популизъм с предстоящите избори в Холандия, Франция и Германия също ще бъде полугласно за валутата.

Nomura: Без промяна, ЕЦБ да остане предпазлива

В съответствие с пълен консенсус, ние не очакваме някакви промени в програмата на паричната политика на ЕЦБ в утрешната среща. Вместо това, ние очакваме фокусът да бъде върху оценката на управителния съвет на макро-икономическите развития с оглед на някои положителни потока през последните няколко седмици. Рисковете за ЕЦБ за перспективен растеж и инфлацията са се преориентирали към посока нагоре. По време на конференцията, председателят Драги все пак вероятно ще подчертае отново силния ангажимент на ЕЦБ към съществуващата програма на паричната политика, както и някои от многобройните неблагоприятни рискове, които биха могли да генерират допълнителна нестабилност в региона през следващите месеци.

Credit Agricole: Без изненади от ЕЦБ; по-нататъшно обръщане около 1.09 с възможност за продажби

Основният фокус тази седмица ще бъде на първо обявяването за паричната политика на ЕЦБ за тази година. Ако не друго, президента Драги трябва да защитава по-миролюбива позиция с оглед на все още приглушената основните динамиката на цените. Такава позиция е напълно в съответствие с това, което той подчерта по-рано. Докато по-висока инфлация се дължи до голяма степен на базови ефекти, нарастващия риск за инфлацията вероятно разглежда като заглушен. С риск заради нестабилните настроения EUR / USD може да се обърне в краткосрочен план.

SocGen: Спокойна среща; Купувайте долари и заминавайте

Вероятно ще имаме спокойна среща на ЕЦБ в четвъртък, но тя все още е вероятно да бъде комбинация от обновеното разширяване на добива и увеличаването на законовите действия заради френските избори, които ще бъдат катализатор за обновената нестабилност при еврото, когато това се случи. Най-променливите и търгувани валутни двойки, като EUR / USD, USD / JPY и GBP / USD, също акции и облигации ще бъде трудно за всеки, който реши да търгува на тях. Тези, които просто си тръгнат вероятно са все още дълги за долара, къси за държавните ценни книжа и чакат за президент Тръмп да започне първите си сто дни на поста.

RBC: ЕЦБ без изненади

Първата среща на Управителния Съвет на ЕЦБ за 2017 година ще мине без изненади.  Решението, Количествените облекчения да бъдат удължени с 9 месеца, смъквайки месечното темпо до EUR60bn трябва да затвърди позициите на ЕЦБ без да ги променя днес.Въпреки , че инфлацията в евро зоната се повиши в последно време и е прогнозирано да продължава да расте , ние очакваме ЕЦБ да не прави промени по своята политика.

BNPP: ЕЦБ ще се придържат към плана ; Оставаме шорт на EUR/USD В Четвъртък, конференцията на ЕЦБ може да потвърди развитието в активността и намаляване на риска от загуби. Въпреки това, нашите икономисти очакват ЕЦБ да остане предпазлива в изпълнение на спекулациите. Ние оставаме зад падането на EURUSD.

SEB: Придържане към миролюбивия баланс в Четвъртък; Неутрален Пазар.

ЕЦБ не се очаква да направи допълнителни промени в политиката на идващата среща на Управителния Съвет. Заради това пазарите ще останат фокусирани върху речта на Mario Draghi с последните новини за икономиката и монетарното развитие в еврозоната за последните 6 седмици. Имайки в предвид ниските движения на облигациите и на FX пазара, очакваме и при днешното изявление пазара да остане неутрален.

BofA Merrill: Draghi To Be Dull; Шорт на  EUR/USD на всяка меча реакция.

Мислим, че всяко изказване , което подкрепя EUR днес би била добра възможност за EUR/USD sell в следствие на фискалните стимули, които долара ще претърпи.

Barclays: Без промени за ЕЦБ.

Не очакваме промени в монетарната политика при срещата на ЕЦб тази седмица. Предизвикателството за ЕЦБ ще бъде да се справи с пазарните очаквания като инфлацията се покачва в следващите 3-4 месеца, в следствие на цената на енергетиката и валутите. Очакваме инфлацията да се подобри, но въпреки това да остане под 1.5%.

Danske: ЕЦБ ще останат миролюбиви въпреки последната информация

Не очакваме войнствена позиция от ЕЦБ, въпреки че последните икономически проучвания сочат, че инфлацията се е покачила с 1% за пръв път през последните 3 години. По-високите нива на инфлация са добри вести за ЕЦБ, но изглежда ясно, че натиска на базисната цена е най-важен, и че в момента няма “ ясно изявен сигнал за възходящ тренд”.

Deutsche Bank:ЕЦБ ще останат търпеливи за момента

Според нас ЕЦБ ще остане търпелива.Те трябва да се преусигорят от цялостно непроменените финансови условия.ЕЦБ няма да бъде предизвикана от последните данни, но те няма да се страхуват да променят своя план, ако е необходимо. Ако “устойчива корекция” в инфлацията бъде достигната, ЕЦБ ще реагира, дори и това да значи промяна на сегашния план.

UniCredit: Конструктивни, но миролюбиви.

Ние не очакваме обявяване на нова политика този Четвъртък. За това, монетарната политика ще си остане същата, както беше обявена на 8 Декември.

ANZ: ЕЦБ ще запазят спокойствие.. 

Тонът на срешата на ЕЦБ ще бъде безпристрастна като се вземе впредвид подобренията в инфлацията на евро зоната и подобрените нива на активност. Тъй като растежа на инфлацията се подобрява, не се очаква допълнителни промени в политиката на ЕЦБ.

UOB: ECB Без изненади EUR/USD In 1.0500-1.0715 - Краткосрочно. 

Очаква се срещата на ЕЦБ днес да не носи изненади.


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни