www.varchev.com

Ето кои са най-уязвимите валути от евентуално забавяне на Китай

Рейтинг:

12345
Loading...

На фона на притесненията за китайската икономика, някои валути - тези на страните производителки на суровини ще бъдат най-уязвими към едно забавяне.

Експерти твърдят, че двете валути най-изложени на риск от забавяне в Китай са австралийския долар и новозеландския долар.

Китай е най-големият търговски партньор на двете страни, като 24,9% от износа на Нова Зеландия и около една трета от австралийския износ отиват за азиатския гигант.

Свиването на търсенето от страна на Китай - най-големият потребител на желязна руда в света - също ще се отрази на Австралия, най-големият износител на желязна руда в света.

Очаква се най-силните удари да бъдат нанесени върху австралийския и новозеландския долар. Това се дължи на тяхната експозиция към китайската икономика, която според прогнозите ще продължи да се забавя, а в случая австралийския долар разчита на износа на желязна руда и въглища, които вероятно ще бъдат сред най-лошо представящите се суровини тази година.

Очаква се, че по-нататъшната слабост на китайската икономика ще доведе до по-ниско търсене на суровини и съответно цени на суровините. По-слабият глобален растеж вероятно също ще допринесе за по-ниски обеми на търговия при суровините.

Когато цените на суровините се понижават, размерът на изплатените пари за износа на тази страна също намалява - което води до обезценяване на валутата и обратно.

Растежът на втората по големина икономика в света се охлажда от 6,8% през 2017г. до 6,6% през миналата година - най-бавно за последните 28 години.

Валутен риск
Канадският долар е друга валута, свързана със суровините, която също би могла да бъде подложена на натиск.
В хипотетичен сценарий, при който петролът се сблъсква с опасения от намалено търсене от страна на Китай, други валути, свързани със суровините, които са изложени на риск да почувстват тежестта на натиска, включват канадския долар и дори руската рубла. Азиатските валути, които могат да бъдат податливи на китайски икономически проблеми включват малайзийския рингит, индонезийската рупия и сингапурския долар.

Все пак най-изложената на риск свързан със суровините валута остава австралийския долар, тъй като той отразява общата тенденция на глобалния риск апетит повече от вътрешната икономика.

Според експерти, само търговска сделка между САЩ и Китай, които са въвлечени в тарифна битка от 2018 г., може да спаси изброените по-горе рискови валути.

На този етап тези валути остават уязвими за внезапни промени в посоката, докато политическият пейзаж в глобалния контекст остане обект на внезапни промени.


 Trader Georgi Bozhidarov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни