www.varchev.com

Забравете за лихвите! Слабите приходи и колебливата икономика дават сигнал за корекция – А.Махмудова

Рейтинг:

12345
Loading...

Специалисти смятат, че шест годишният пазар на биковете ще претърпи корекция от поне 10%. Пазарът претърпя сериозен ръст в сряда, когато Фед даде сигнал, че ще пристъпи внимателно към повишаването на лихвите, за първи път през последните 10 год. Изявлението на Фед, също така запрати долара при най-големия си дневен спад спрямо еврото от 18 март 2009 г.

Не е трудно да си представим една по-дълбока корекция. Надценяването на пазара не остана незабелязано от Janet Yellen, като централната банка се опитва да отучи пазара от ултраниски разходи по заеми, на които е свикнал.

„Опитваме се да направим оценка на заплахите за финансовата стабилност. Също така разглеждаме и мерки за кредитния растеж, за степента на ливъридж, използван в икономиката и финансовия сектор“ отбеляза Yellen.

S&P 500 силно увеличи price-to-earnings съотношението. Т.е. акции, които бяха слабо оценени на база на техния P/E, поскъпнаха през последните няколко години. Експерти отдават това на монетарните стимули на Фед и очакванията, че икономиката ще се възстанови.

Но откакто Фед приключи програмата си за количествени облекчения през октомври миналата година, пазарите са малко неуравновесени – рязки движения при валутите, особено долар и евро, както и петрола.
Всъщност, доларът се засили здраво спрямо другите валути, което се дължи на отклонения в монетарната политика и спада при цените на петрола, дължащ се на пренасищане на пазара.

Движенията в цените на петрола и долара се отразиха на печалбите – тези на Уолстрийт паднаха драстично, което пък изпрати P/E съотношението още по-високо.

От потребителска гледна точка, продажбите на дребно показват, че американците все още изпитват затруднения, независимо от ниските цени на петрола.

Albert Edwards, стратег от Societe Generale, наскоро предупреди за задаваща се рецесия. В скорошно негово изявление, той алармира за заформящ се балон при акциите и след неговото спукване, икономиката ще навлезе в рецесия, дори и да не броим енергийния сектор.

Дори и икономиката да продължи своя ръст със същата или съвсем малко по-висока скорост от 2014 г., завишените оценки, на фона на спадащи приходи, поставят на риск от преобръщане пазара.


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни