www.varchev.com

Защо акциите не са впечатлени от най-добрия корпоративен сезон за последните 24 години

DJIA Daily Chart

Рейтинг:

12345
Loading...

Корпоративните приходи са най-добрите за последния четвърт век, но акциите изглеждат незаинтересовани.

Вместо да се повишат на фона на отличните корпоративни стойности, основните индекси се търгуват с понижения и непостоянство.

Според Thomson Reuters I/B/E/S, от 343-те компании, или около 70% от членовете на S&P 500, които са се отчели до момента, 79.9% са над очакванията на анализаторите, поставяйки този сезон на път да се окаже най-добрия от 1994 насам.

До момента, темпа на растеж на EPS е 22%, сравнено с очакванията от 16.3%.

Защо тогава индексите не отразяват това? Dow Jones Industrial Average загуби 1.8% от 12 Април, точно когато отчетите започнаха. S&P 500 падна с 0.8%, докато технологичния Nasdaq Composite падна с грубо 0.3%

Докато не е лесно да се определи точната причина за тази негативна реакция, съществуват няколко теории за притесненията на инвеститорите:

Волатилност

"Това, което ме притеснява най-много, е че имаме отлични корпоративни резултати, а индексите изглежда не се интересуват от това", каза Randy Frederick, главен директор на отдел Trading в Schwab Center for Financial Research.

Cboe Volatility Index VIX се покачи до 50.30 на 6 Февруари, приключвайки периода на спокойствие от 2017 година и сигнализирайки за бурно бъдеще. Според Frederick, новият режим на волатилност, от който се получи и първата корекция на Dow и S&P 500 за последните 2 години, изкара много от инвеститорите извън пазара, което веднага се отрази в по-ниски цени, заради липсата на купувачи.

Силен долар и растяща доходност на облигациите

Според Chris Metli от Morgan Stanley, силата на долара - зелената валута записа най-силния си месечен ръст от както Donald Trump е в кабинета - покачващата се доходност на 10-годишните облигации - са също основни фактори за мъките на акциите.

Слаб долар изглежда, че облагодетелства мултинационалните компании, защото подкрепя продажби на стоки и услуги в чужбина, докато силен долар има обратния ефект.

Липса на лидер

Процента на сектори в S&P 500, които се търгуват над останалите на 2-месечна база падна до многогодишно дъно. Тази липса на лидерство пречи на инвеститорите. Обикновено такива периоди се наблюдават преди обръщане на пазарите. Следващият етап, ако историята е някакъв индикатор - е така наречените "сектори на късните цикли", включително енергетиката, индустрията и здравеопазването.

Перспективата

Има сигнали за забавяне в хармонизирания глобален растеж и това вреди на инвеститорското доверие. Има доста макро-сили, които замъгляват перспективите. Това от своя страна кара инвеститорите да са песимистично настроени, въпреки добрите приходи.

Притесненията за глобална търговска война между Китай и САЩ са друга основна причина за този песимизъм, тъй като щатската икономика навлиза в 9-тата си година на разширение и Fed започва да нормализира монетарната си политика от нивата по време на кризата.


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни