www.varchev.com

Има две племена на Wall Street и те са на прага на войната.

Рейтинг:

12345
Loading...

Специалисти по борсова търговия на Уолстрийт са помолени да подадат ръка на своите колеги отпазарите с фиксирана доходност.

Ветераните в търговията с облигации не са съвсем сигурни, че искат помощта.

Помислете за това, което се е случило, когато бившият изпълнителен директор на „Goldman Sachs”, Крис Уайт, обърна внимание на една статия на „Bloomberg” за акциите и служителите в електронната търговия, които са преминали към фиксираната търговия.

Уайт публикува приключването на седмичен пазар на облигации, който нарече „Петъчен информационен бюлетин”

Историята беше посрещната от бърза реакция на група, наречена на 10,000 часовия отбор, създадена от ветерани в търговията. Участниците са анонимни, така че това им позволява да пишат свободно.

Един от тях пише: „Не знам дали досега някой е обръщал внимание, но записите от досегашните резултати на „FX” и водещата роля на капитала [без държавните ценни книжа] в пазарите с фиксиран доход не са били нищо повече от смешни. ".

Имал съм удоволствието многократно да "помагам" на момчета, които се занимават с акции или „FX”, да обогатят своето виждане за кредитирането и те никога не престават да ме учудват, колко малко разбират и колко незаинтересовани са в действителност да се научат ", казва. Друг

Коментарите „грижливо” оформят напрежението между търговците на акции и техните колеги от пазарите с фиксиран доход. Акциите имаха добра година през 2015 г. с високи приходи, докато 2016 е малко по-трудна.

Болка с фиксиран доход

Дейността в сферата с фиксирания доход, в контраст, е била изправяна пред постоянен спад в приходите си - от $ 123 милиарда през 2010 г. до около 80 $ милиарда през 2015 г. в целия „Wall Street”. Топ 10 на световните банки са отчели спад от 30% на броя персонал, работещ с фиксиран доход от 2010 г. насам, сочат данни на Коалицията.

Това е довело банките до това да прехвърлят босове от сферата с покачващите се акции в тази на песимистичните дялове с фиксирана доходност. Тед Пик, глобален ръководител на „Morgan Stanley”, оставя акциите на заден план, за сметка на новият шеф на дяловете с фиксиран доход, Сам Кели-Смит.

В „Credit Suisse”, Tим О'Хара, който съвсем наскоро оглави бизнеса с акции на банката, хвана „юздите” като ръководител на пазарите. Новият глобален ръководител на пазарите на „Deutsche Bank”, Гарт Ричи, също идва от света на акциите.

Отиват електронно

Промените са движени в част от факта, че търговията с фиксиран доход действително започва да изглежда малко повече като търговия с акции. Движи се по обмен и ще е електронна.

Това понякога може да бъде наричано като „електронизация” или „капитализация” на фиксирания доход.

„Части на пазара на фиксирания доход, се движат повече като  модна агенция, която в по-голяма степен прилича на начина, по който работят капиталовите пазари.”, казва Кевин Мак Партланд, директор пазарната структура и технология в „Greenwich Associates”, пред „Business Insider” през януари. „И е трудно да се игнорира растежа на електронната търговия с фиксиран доход.”

Както коментарите в „Петъчния информационен бюлетин” изтъкват, тези усилия нямат най-високия процент на успеваемост. Има значителни структурни различия между двата пазара.

Не може да се каже, че „ноу-хау” електронното търгуване и акциите нямат приложение в сферата на търговията с фиксиран доход. Някои от „ъглите” в пазарите с фиксираната доходност са предприели сравнително бързо ход към този вид, като валутните пазари и пазарните цени.

Ликвидност

 Други области в сферата на търговията с фиксиран доход, като например корпоративните облигации, правят реформи в тяхното възприемане на електронното търгуване.Това е така, защото пазарът на облигации включва хиляди ценни книжа. Фондовият пазар, в контраст, има около 500 високо ликвидни ценни книжа. В чуждестранна валута, най-търгувани са шепа валутни двойки.

На практика това означава, че е сравнително лесно да се намери купувач или продавач, когато търгуваш с акции н”а JPMorgan”, но е много по-трудно да се разбере кой е купувачът или продавачът, когато имаш работа с една от 1500-те облигации на „JPMorgan”.

Тогава идват чувствителните различия. Пик от „Morgan Stanley” загатва за това, в рамките на едно събитие на „Credit Suisse”, когато обяснява промените в ръководството на дяловете с фиксиран доход в банката.

„Смисълът е да се опитаме, да допринесем от ДНК-то на акциите там, където трябва да се опитаме да избегнем поне една от грешките на това явление ... ... когато един бизнес ефективно цитира, и „цитата” се поема от друг, а вие имате един куп хора, които да го добавят във визитките им", казва Pick.

Времето ще покаже дали банките са в състояние да направят маневратата, без да причинят гражданска война по етажите на търговията.


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни