www.varchev.com

Има 7 начина, по които лудницата по Brexit може да приключи

Brexit

Рейтинг:

12345
Loading...

Brexit е една от най-големите самопричинени рани на държава и валута за последните 20 години. Това е лудост, която се усложнява сама по себе си и в момента няма ясен път за напред.

Нека разгледаме възможните изходи и да оценим шансовете на всеки един от тях

1) Постигната е сделка

Преди няколко седмици, Theresa May си помисли, че може да извие няколко ръце и да прокара сделката в парламента. Тъй като наближаваше последния срок на вота, тя осъзна, че е обречена на неуспех и изтегли сделката. Още по-притеснителното, тя намекна, че е щяла да се провали лошо.

За момент си помислих, че е възможно, достатъчно лейбъристи да подкрепят вота за да се приключва вече. Corbyn направи различни сметки и не изглежда, че May ще получи каквото и да е помощ.

Шансове 5% (намалени от 35%)

2) No deal Brexit

Brexit е самонанесена щета, както може де види и от плакатите пред парламента днес.

Brexit

Обаче, Brexit без сделка ще бъде куршум в сърцето. В последния момент, сякаш очакваме здравия разум да надделее. Но за момента, политиците сякаш играят всеки сам за себе си. Шансовете за катастрофална грешка скочиха главоломно

Шансове 5% от 1%

3) Нова сделка от Европа

Тази е най-трудна за оценяване. ЕС високо и ясно казаха, че сделката няма да се променя. Ако вярваме на думите им, шансовете са точно 0% за нова сделка. Ако следвате опита, шансовете са много по-високи. Няма червени линии в Европа. Merkel и другите лидери не искат Brexit без сделка и ако тя вярва, че от UK са достатъчно луди да продължат напред по този начин, значи може да има и нещо по-добро на масата

Шансове 15%, непроменени

4) Забавяне на Клауза 50

В даден момент, това ще бъде отговорното решение. Вота за напускането на ЕС най-вероятно ще бъде победен през третата седмица на Януари, след което няма да има ясен път напред. Как правителството на Великобритания може да позволи на бизнесите да прахосат милиони паунди, подсигурявайки се за no-deal Brexit? Забавяне на процеса няма да реши проблемите, но поне ще изпрати силно съобщение, че no-deal Brexit няма как да се случи.

Шансове 20%, от 10%

5) Нов референдум

От опозицията казаха днес, че правителството не уважава "демократичното право на хората да променят мнението си". Това си е абсолютно хващане за сламки за да се промени нещо, за което всички гласуваха. Според мен нов референдум си е доста тъмна пътечка, особено като изхода от нея не е ясен. Въпреки това, голяма част от партиите в UK искат това да се случи, както и доста вестници в Лондон. May е твърдо против това, но сякаш няма много опции.

Шансове 20%, от 10%

6) Нови избори

Консерваторите могат да стискат властта, колкото тяхната партия успее да се задържи заедно и DUP продължава да ги подкрепя. Шансовете и за двете падат, но е трудно да се повярва, че Консерваторите ще се вкарат сами в избори, които най-вероятно ще загубят. DUP също иска да задържи баланса на властта. Но лудите мисли витаят във въздуха в Лондон и част от Консерваторите не харесват May и искат да започнат начисто с някой друг на предните редици на управата.

Шансове: 25% от 15%

7) Theresa May подава оставка

May циментира властта си над партията за 12 месеца, след като удобно оцеля промяната в управата. За да успее да продължи напред, тя трябва да обещае и да гарантира на членовете на партията си, че по-добрата сделка идва и че няма да се задържи за нови избори. Ако напусне сега, това ще разбие всичките й надежди да остави своя завет, а тя така отчаяно мечтае той да бъде излизането от ЕС. Но ако не успее да го постигне, какъв друг избор ще има?

Шансове 10% от 15%

Перспективата за паунда

Като анализирате възможните изходи, повечето от тях евентуално ще доведат до стабилност и възстановяване на валутата. Обаче, общо взето всеки един изход води до краткосрочна болка за паунда. Така че най-вероятно паунда ще се повиши, но няма смисъл да купуваме преди поне част от облаците ( и рисковете) не изчезнат.

Източник: FX Live


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни