www.varchev.com

Инвеститорите по-песимистични за световната икономика от 2007г. насам

BAML Fund managers research expectations

Рейтинг:

12345
Loading...

Въпреки добрите финансови отчети в САЩ, песимизма по отношение на световната икономика бележи рекордни нива. Според ново проучване на Bank of America Merrill lynch (BAML), фонд мениджърите кешират голяма част от реализираната печалба. BAML установи, че 85% от фонд мениджърите са на мнение, че икономиката се намира в края на икономическия цикъл. За сравнение, това е 11% по-високо спрямо края на 2007г.

В обобщение, "Инвеститорите са негативно настроени за глобалния растеж" - казва Michael Hartnett, главен инвестиционен стратег в Bank of America.

Нетният дял на инвеститорите, които смятат, че растежа ще се забави през следващите 12 месеца, достигна 38% - с други думи най-слабата перспектива от 2008г. насам.

Дългите позиции на акциите от FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix и Google - Alphabet) групата и китайския и еквивалент, BAT (Baidu, Alibaba и Tencent) са оценени като най-рискови и с нисък потенциал за растеж.

Според изследването на BAML, фонд мениджърите са насочили вниманието към енергийния сектор, докато в същото време прибират печалби от цикличните компании.

Какво съветват от  Bank of America Merrill lynch?

Затягането на ФЕД е "причина за спада на щатските акции", казва Hartnett, който съветва инвеститорите да продават всички акции в Q4 на 2018г.. По-голямата част от анкетираните от Bank of America смятат, че S&P500 ще се понижи до най-малко 2,500, преди централната банка на САЩ да продължи с увеличението на лихвите.

Какво да очакваме?

Изглежда, че към момента сезона на отчетите потвърждава и надминава очакванията на Wall Street, което от своя страна вдига индексите. Ако отчетния период мине "по-план", очаквам щатските индекси да тестват върховете достигнати в края на Септември. Предвид силния Price Action продиктуван от покупките на биковете, притесненията свързани със световната икономика все още са неоснователни.

За какво да следим и кога да ликвидираме дългите си позиции или част от тях?

След сезона на отчетите инвеститорите отново ще насочат вниманието си към ФЕД, БВП на САЩ и Китай, и търговската война. Към момента изглежда, че търговската война оказва влияние само върху Азиатските пазари и най-вече в Китай. Въпреки, че към момента няма решение по отношение на търговския спор, щатите са уверени в това, че до края на 2018г. ще е налице споразумение между двете страни. По-рано днес, ФЕД потвърди монетарната си политика, като направи лека корекция в полза на индексите, заявявайки, че ще разпредели повишението на лихвите във времето, на по-малки повишения. Остана да разгледаме БВП на САЩ и Китай. Именно това ще бъдат факторите, които биха ни подсказали, кога да предприемем прибиране на печалби или цялостно оттегляне от пазара на акции.

По отношение на САЩ ръста изглежда стабилен, отбелязвайки силен ръст спрямо предходните години:

Големите очаквания тук обаче могат да изиграят шега на инвеститорите, тъй като всяка реална стойност различаваща се от прогнозната ще разклати силно  тяхното доверие, а от там и изостри пазарната реакция... в посока надолу.

В Китай нещата стоят по друг начин. Низходящия тренд след 2010г. е налице и изглежда, че няма как да бъде по-друг начин.

Въпреки това стойностите през последните 2 години остават стабилни, а понижение на GDP под 6.0% ще се счита за критично по отношение на китайската икономика.

Източник: Bloomberg Finance L.P.

Графики: Used with permission of Bloomberg Finance L.P.


 Trader Petar Milanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни