www.varchev.com

Индексите и EUR/USD под прожекторите през новата седмица 20.08 - 24.08.2018

Varchev Finance Trading Pit

Рейтинг:

12345
Loading...

През новата седмица всички погледи отново ще бъдат вперени в Donald Trump и неговата администрация. Изплуваха надежди, че скоро ще се достигне до нови преговори и решение на търговския спор между САЩ и Китай. Това в комбинация със силните корпоративни отчети дава необходимата подкрепа на щатските индекси и очакванията са за нови върхове. Националния икономически съветник на САЩ, Larry Kudlow потвърди, че Китай и САЩ ще проведат нов кръг преговори по-късно през Август (точна дата все още не е избрана).

EUR/USD направи важно движение през изминалата седмица, което сигнализира, че долара остава предпочитаната валута пред еврото. Най-търгуваната двойка падна до 12-месечното дъно от 1.1380. Въпреки, че цената в момента е в корективно движение нагоре, имаме пробив под подкрепата на консолидация, която продължи 2.5 месеца и мечките все още контролират пазара (освен ако цената не се покачи отново в консолидацията). Низходящото движение корелира с повишението на индекса на зелената валута, който се докосна до нов 13-месечен връх. Подобно на валутната двойка, DXY консолидира от края на Май и проби в края на миналата седмица. EUR/USD оправда очакванията на трейдърите, като за момента спазва техническата си формация. Във вторник станахме свидетели на образуването на поглъщащ, тренд-потвърждаващ бар на дневна графика, което говори, че главоболията за биковете все още не са приключили.

По мое мнение, 2.5 месечната консолидация ще се възобнови, като цената ще навлезе отново в рейнджа. За продължение на дългосрочното низходящо движение липсват последователни големи мечи барове. А и има price action сигнал за лонг. Поради тази причина е по-вероятно 2-месечната консолидация да продължи, а не да видим подновяване на мечия тренд от Май.

Дори и след пробива на консолидацията и движението от почти 250 пипа, трейдинг рейндж късно в мечи тренд е обикновено последен флаг за мечките. Поради тази причина, трейдърите ще очакват обръщане на движението обратно в консолидацията през следващия месец.

Важните икономически новини за новата седмица 20.08 - 24.08.2018

Понеделник:
09:00 Германия - PPI
18:00 САЩ - Реч на Bostic, Член на FOMC

Вторник:
04:30 Австралия - Доклад от Последната Среща за Монетарната Политика на RBA

Сряда:
01:45 Нова Зеландия - Продажби на Дребно
15:30 Канада - Продажби на Дребно
17:00 САЩ - Продажба на Съществуващи Домове
17:30 САЩ - Петролни Запаси
21:00 САЩ - Доклад от Последната Среща за Монетарната Политика на Fed

Четвъртък:
10:30 Германия - Производствен PMI
14:30 Европа - Доклад от Последната Среща за Монетарната Политика на ECB
15:30 САЩ - Първоначални Молби на Безработните
17:00 САЩ - Продажба на Нови Домове

Петък:
01:45 Нова Зеландия - Търговски Баланс
02:30 Япония - Национален CPI
09:00 Германия - Брутен Вътрешен Продукт



Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни