www.varchev.com

Исторически триумф за ЛеБрон и Кливлънд!

Рейтинг:

12345
Loading...

Кливлънд Кавалиърс спечели титлата в НБА за първи път в историята си! Отборът от Охайо триумфира след изключително драматична победа в решителния седми мач от финалната серия срещу досегашния шампион Голдън Стейт Уориърс с 93:89. ЛеБрон Джеймс изпълни дългогодишната си мечта да изведе Кавс до върха. Той направи трипъл-дабъл с 27 точки, 11 асистенции и 11 борби, като напълно заслужено беше избран за най-полезен играч на финалите.

Кливлънд стана първият отбор, който успя да обърне финална серия след изоставане от 1:3. Тимът на Тайрън Лу показа невероятен дух и взе заслужен реванш от Голдън Стейт за загубата в директния спор за титлата миналата година. "Кавалерите" смълчаха публиката в "Оракъл Арина" с изключителна игра в защита и прецизни стрелби на лидерите си ЛеБрон Джеймс и Кайри Ървинг в решителните моменти. За разлика от тях големите фигури в състава на Голдън Стейт не бяха на обичайното си ниво. Стеф Къри вкара 17 точки, а Клей Томпсън добави 14, но това бе твърде малко, за да може титлата да остане в Оуклънд. Великолепен мач изигра Дреймънд Грийн. Той записа 32 точки, 15 борби и 9 асистенции, но не получи достатъчно подкрепа от съотборниците си.

Сковани от огромното напрежение в мач №7, двата отбора направиха много грешки, но интригата се запази до последните секунди, когато тройка на Кайри Ървинг наклони везните в полза на Кливлънд. "Воините" не успяха да отговорят, а след неточната далечна стрелна на Къри ЛеБрон Джеймс се нагърби с отговорността да реши съдбата на двубоя и целия сезон. Той беше фаулиран 10 секунди преди финалната сирена и вкара единия от двата наказателни удари, правейки преднината на тима си 4 точки. Къри опита да запази надеждите на Голдън Стейт със специалитета си, но и този път пропусна от тройката, а секунди по-късно ЛеБрон вече плачеше от щастие.

Голдън Стейт подобри рекорда за най-много победи в редовния сезон и влезе във финалната серия като фаворит, но Кливлънд стигна до седми мач благодарение на Джеймс, който в два поредни двубоя реализира по над 40 точки. "Воините" имаха домакинското предимство в решителната битка, а на тяхна страна беше и статистиката, защото под ръководството на Стив Кър никога не бяха губили три поредни мача.

Треньорът на Голдън Стейт не можеше да използва титулярния си център Андрю Богът, а започналият вместо него Фестъс Езили беше крайно неубедителен. Кливлънд поведе в началото, но след тройка на Дреймънд Грийн домакините излязоха напред с 8:4. До края на първата част, завършила 23:22 за Кавс, никой от съперниците не се откъсна с повече от 4 точки. Голдън Стейт традиционно разчиташе на стрелбата от далечно разстояние, а Кливлънд на индивидуалните пробиви на Джеймс и Ървинг.

"Кавалерите" пропуснаха първите си 8 опита за 3 точки, а на другия полюс беше Дреймънд Грийн, който беше точен в 5 поредни стрелби от далечна дистанция. Полувремето дойде при аванс от 7 точки в полза на "воините" - 49:42, но те не успяха да задържат инициативата и разликата много бързо беше стопена.

Силни изяви на Кайри Ървинг и серия от 11:0 донесоха преднина от 6 точки на Кливлънд, преди Къри и компания най-после да намерят път към противниковия кош. Третата част завърши при 76:75 за Голдън Стейт и за всички стана ясно, че последните 12 минути ще са изпълнени с драматизъм.

Домакините дръпнаха с 87:83 след 32-ата точка на Грийн, но резултатът беше изравнен при 89:89, а до края осатваха по-малко от 4 минути. Последваха серия от пропуски и на двата отбора. ЛеБрон заби зверски чадър на Игуодала, за да удари часът на Кайри Ървинг. 53 секунди преди финалната сирена гардът на Кавс вкара тройка през Къри и доближи тима си до големия триумф. Стеф Къри не успя да изравни, а след като Джеймс беше фаулиран и увеличи преднината на Кливлънд на 4 точки 10 секунди преди края, нова неточна стрелба на Къри маркира края на юбилейния 70-и сезон в лигата, завършил с титла за Кавс.

Радостта на хората в града е още по-голяма и поради факта, че Кливлънд нямаше шампион в нито един от популярните в САЩ спортове през последните 64 години.


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни