www.varchev.com

Какво да очакваме от пресконференцията на Mario Draghi днес в 15:30

ECB pressconference

Рейтинг:

12345
Loading...

Управителният съвет на Европейската централна банка се събира във Франкфурт днес, за да обсъди планове за програмата си за парични стимули в размер на 2 трилиона  Евро, която има за цел да запази икономиката на блока от стагнация.

Задачата, пред която са изправени 25-те създатели на паричната политика в еврозоната и президентът на ЕЦБ Mario Draghi , е как да се отдръпне от мащабното изкупуване на облигации, известно като количествено облекчаване, без да обезпокои инвеститорите и да навреди на икономическото възстановяване на блока.

Икономическите показатели на Еврозоната се подобряват, но въпросът пред инвеститорите е какво ще стане с програмата за стимули на ЕЦБ през 2018. Понастоящем централната банка купува 60 млрд. Евро месечно в държавни облигации. Ключът за инвеститорите в четвъртък ще бъде размерът и времевата рамка на покупките на активи, които ще продължат и през следващата година.

Очакванията са Draghi да обяви забавяне на програмата за закупуване на облигации на стойност от между 20 и 40 млрд. Евро. Ако основната цифра падне до 40 млрд. Евро, централната банка би могла да реши да ограничи QE до покупки с още шест месеца. Ако промяната е по-драматична и е по-близка до 20 милиарда евро, тогава се очаква по-дълъг период от 9 или 12 месеца.

Най-спорният дебат на срещата днес ще бъде дали ЕЦБ ще декларира, че икономиката се е възстановила достатъчно, за да завърши Програмата за стимули до края на 2018 г. Ако днес Draghi внесе яснота за прекратяването от значение ще бъде темпа, с които това ще се случи. При сценария за прекратяване в рамките на 6 месеца можем да очакваме силно евро, докато обявяването на по продължителен темп ще доведе до лек спад в единната валута.

Президента на Bundesbank Jens Weidmann и Klaas Knot/ръководител на холандската централна банка/, смятат, че ЕЦБ трябва да се ангажира да спре да купува облигации. Банката обаче обеща да продължи да купува активи, докато Съветът "поддържа трайна корекция на инфлацията в съответствие с инфлационната си цел".

Финансовите пазари настояват, че ЕЦБ ще продължи да поддържа гъвкавост по отношение на QE. "Реакциите на инвеститорите ще зависят в голяма степен от това дали програмата остава безсрочна", заяви Nannette Hechler-Fayd’herbe, ръководител на инвестиционната стратегия и изследване в отдела за управление на активи на Credit Suisse International. Ако вратата остане отворена, тя очаква малки покачвания на фондовите пазари и по-слабо евро, тъй като този сценарий не е напълно оценен.

Източник: FT

Trader Nikolay Georgiev

Original Post: The future of QE: what to expect from Mario Draghi


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни