www.varchev.com

Какво да очакваме от речта на Марио Драги.

Рейтинг:

12345
Loading...

Финансистите очакват Европейската Централна Банка дa добави ¾  трилион евро във финансовата система тази година.
Президентът на ЕЦБ Марио Драги, е вероятно да поиска количественото облекчение  да продължи за да защити възстановяването на еврозоната.
Но с нарастването на инфлацията в Германия, той също може да бъде попитан за рисковете от това – нещо за което не е говорил от 2 години.
Първото решение на управителния съвет за 2017 дойде, 6 седмици след изявлението на Драги в което той заяви, че заплахата от дефлация е почти победена, и може да даде началото на година в която длъжностните лица ще трябва да обсъдят дали и как стимулите трябва да бъдат оттеглени.
В знак на това, че рискът постепенно се променя, един от членовете на борда на директорите Benoit Coeure призна, че  риска от инфлация се измества.

Решението ще бъде обявено в 15:30 българско време.Очакванията са ЕЦБ да остави лихвения процент непроменен.
Една от защитите на Драги е това че регионът е изправен пред необичайна степен на несигурност. Големите икономики като Германия Франция и Холандия са на прага на избори през 2017 година. В същото време Великобритания е готова да започне официалните преговори по напускането на ЕС.
Допълнителен риск за Европа има и от протекционистическите виждания на Тръмп.
Забележките на Драги може би ще са сходни с тези на Йелън, а именно че икономиката ще продължи да се подобрява.
Драги и Йелън ще дадат тласък за по широк дебат дали централните банки са твърде предпазливи в нормализирането на своите икономики. Тази дискусия отново изплува по време на икономическия форум в Давос.
В момента е много важно как централните банки действат в тази посока – “хората няма да ни простят нова криза“ казва Пол Тъкър бивш управител на Английската ЦБ.
Темпът на инфлацията в еврозоната е за миналия месец е на най-високите си стойности от 2013 година насам. Президента на Бундесбанк Йенс Уейдман заяви, че ЕЦБ трябва да да затегне юздите възможно най скоро.
Дори и в момента след всички стимули от страна на ЕЦБ, инфлацията в еврозоната е много далеч от желаните 2%. Базисната инфлация се изкачва леко до 0.9% за миналия месец и все още не се вижда трайно приближаване до 2%.
“За мен това е ясно, че ЕЦБ иска да купи време за да се измъкне от въпросите за известно време“ каза Анатоли Аненков, икономист в Societe Generale SA в Лондон. „Но след като мине несигурността в Европа през пролетта, аз не виждам причина да не обсъдим отново експанзионистичната политика“


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни