www.varchev.com

Какво да очакваме от срещата на ECB?

Рейтинг:

12345
Loading...

Франция - Призводствен PMI за юли 50 срещу 51.6 очаквани.

Германия - Призводствен PMI за юли 43.1 срещу 45.2 очаквани.

Еврозона - Произвоствен PMI 46.4 срещу 47.7 очаквани.

Данните от днес единствено потвърждават, че Европа е силно зависима от ситуацията в останалия свят и най-вече в държави като Китай. Икономическото забавяне по света оказва директен ефект върху икономиката на Европа и Еврозоната. С хващането на стария континент под "кръстосания огън" на търговската война, данните за Q2 потвърдиха трайното икономическо забавяне. Това единствено пък от своя страна предвещава и лошо представяне през Q3.

Икономическото възстановяване ще остане под съмнение докато вносът от Китай не се подобри. Сега обаче притесненията за немската икономика, че навлиза в рецесия се засилват, което пък показва натиск върху ECB да действат и то още утре за да изпреварят бъдещите негативни събития. Належащият въпрос обаче остава до колко и как е подготвена Централната банка по отношение мерките за стимулиране на икономиката. Това трябва да стане ясно утре. Пазарът не се съмнява, че ще настъпят тези стимули, но председателите на ECB най-вероятно ще искат повече време за да преценят кои инструменти ще имат най-голям ефект за да бъдат имплементирани.

Може би ще се спрат на промяна в лихвите по депозитите? Несъмнено това би бил инструментът "на една ръка разстояние". Rate cut е близката до реалността опция, но от ЕЦБ не искат да наранят банките толкова много. Пред испанските банки вече изникват сериозни проблеми, а в държави като Германия, допълнително намаляване на лихвите с и без това доходност в негативна територия ще създаде само повече затруднения на региона и банките в него.

Намаляване на основния лихвен процент? Това е по-скоро опция, която ще върви ръка - за - ръка с евентуалното намаляване на лихвите по депозитите. Но отново: До колкото е готова ECB да действа по този начин още от утре? Най-вероятно ще им трябва повече време за да планират този ход, така че по-скоро ще видим утре именно промяна в отношението към политиката по отношение на реторика и намерения. Dovish позиция.

Количествените улеснения също са вариант. Дали? Колкото и да се иска на ECB да не предприема QE, в момента нямат много варианти за действие, а най-бързия, който могат да предприемат е именно рестартирането на програмата за обратно изкупуване. Главния проблем тук е, че банката достига лимита си за покупки към определени държави, така че е спорно до колко ще е ефективно това начинание.

Притеснението тук също е, че утре ако се предприеме QE, то може да е прибързано, като другите варианти за стимулиране да бъдат неразгледани. Следователно, утре по-скоро ще имаме dovish реторика, а предприемане на реални действия през септември. Предвид срещата на FED следващата седмица, това ще даде и повече време за маневриране от страна на ECB да действат.

Проблемът с чакането е, че банката рискува да изостане от икономическото развитие (или в случая икономическо свиване), а пазарите да останат разочаровани, че банката не е действала утре.


 Trader Martin Nikolov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни