www.varchev.com

Какво да очакваме от Jerome Powell днес в 21:00 и 21:30

FOMC

Рейтинг:

12345
Loading...
  • Федералният резерв е настроен да остави непроменени лихвените проценти в последната си среща на годината.
  • Насоките относно монетарната политика и "dot plot " ще бъдат основните двигатели на пазара.

Федералният резерв се подготвя за тиха Коледа - но пазарите са готови да се развихрят.

След като намалиха ставките в последните три срещи, Федералният резерв са готови да ги оставят непроменени в последната си среща през годината. Това даде знак за пауза, а Jerome Powell, председател на Федералния резерв, наскоро заяви, че вижда икономиката

Коментарите му може да са базирани на спада на инвестиции, както е отразено в неотдавнашния доклад на стоки за дълготрайна употреба. Това беше един от тревожните признаци. Powell вероятно е доволен от възхода на жилищния пазар - който се възползва от експанзивната политика на Fed. Продажбите на нови жилища и цените нарастват със задоволителни темпове.

Въпреки това, след като направи тези забележки, ISM PMI  пропуснаха очакванията, сочейки за по-бавен растеж в сектора на услугите - и продължаващо свиване в производствения. Освен това ръстът на инфлацията обърна курса, като основните разходи за лично потребление (Core PCE) - предпочитаният показател на FED - спадна до 1,6% годишно. Целта на банката е 2%.

Core PCE за последно надхвърли 2% през 2008 г .:

И докато пазарът на труда - вторият индикатор на банката наравно с инфлацията - създава работни места при здравословен темп, растежът на заплатите е в застой.

Пазарите вероятно ще очакват повече информация от "wait and hold" модела, което е напълно оценен, и ще преценят политиката на Фед през 2020 г. Пазарите на облигации очакват намаление на лихвите през втората половина на 2020 г. и тези прогнози могат да въздействат върху долара.

Ето както би въздействало на долара:

1. Нови прогнози

Банката публикува нови прогнози за растеж, заетост, инфлация и най-важното - лихвени проценти. Вероятни са малки промени - но всяка промяна може да доведе до големи пазарни движения.

Така нареченият „dot plot“ на FED дава насоки, въпреки че базираната във Вашингтон институция се опитва да намали значението му. Незначително понижаване на прогнозите за темповете на намаляне, като се вземе предвид октомврийското намаление, вероятно е оценено. По-задълбоченото намаляване от очакванията може да доведе до спад при доларът, докато оставянето на очакванията за 2020 г. непроменено може да го изпрати по-високо.

През цялата година пазара беше една стъпка по-напред от FED при оценяването на намалянето на лихвите и този тренд може да продължи и сега.

2. Икономическа оценка

Коментари за инфлацията и заетостта представляват интерес за пазара. Също така, мнението на FED относно търговията - това вероятно ще остане извън изявлението, но в коментарите на Powell може също да раздвижи пазарите.

Първоначално инвеститорите ще сравняват доклада от декември с тазо, публикувана през Октомври. Малките промени, като заместване на „скромни“ на „умерени“ или „силни“ на „солидни“, касаещи икономиката, пазара на труда и инфлацията, могат да предизвикат вълни.

По-късно описанието на Powell за настоящата ситуация - независимо дали използва метафора, също ще има своето влияние при валутите.

3) Реакционна функция

Може би най-критичният момент е как Powell описва реакционната функция на банката - как тя ще се измести от "hold mode" към промяна на лихвите. Всички централни банки казват, че зависят от данните, но са склонни да реагират различно на входящата информация.

Още през октомври председателят на FED заяви, че същественото преразглеждане на перспективите ще предизвика намаляване на процента. За да може FED да повиши лихвените проценти, промяна в бъдещите прогнози не е достатъчна за повишаване на цените. Powell каза, че едва след като инфлацията нарасне значително, ще помисли за повишаване на процента.

Това означава, че вероятността за намаляване на процентите е по-висока, отколкото за увеличение.

Ако той потвърди това , доларът може да пострада, тъй като пазарите могат да започнат да ценообразуват по-агресивно намаляване на лихвите. Ако обаче го отхвърли долърът може да поскъпне.

 


 Trader Milko Zashev

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни