www.varchev.com

Какво да очакваме през следващата седмица 29.05 - 02.06.2017

Рейтинг:

12345
Loading...

През изминалата седмица пазарът на акции успя да се възстанови и някои от индексите успяха да достигнат нови върхове. Вниманието беше насочено към срещата на ОПЕК в четвъртък, на която членовете на организацията решиха да удължат срокът на съкратен добив на петрол с още 9 месеца, на нива от 1.8млн. барела дневно. Очакванията на инвеститорите обаче бяха други и петролът отбеляза спад, след като стана ясно окончателното решение.

На фона на покачващите се пазари японската йена отбеляза спад спрямо основните си конкуренти, а еврото се търгуваше с повишение спрямо отварянето в понеделник, докато не изтри всички печалби от седмицата в петък. Доларът успя да се стабилизира след заседанието на ФЕД. Въпреки ръста на фондовите пазари златото продължи своя възход и тази седмица ще затвори с приблизително 0.9% ръст.

Следващата седмица инвеститорите ще обърнат внимание на данните за новите работни места в щатите. Най-вероятно пазарите ще се търгуват без големи изменения до четвъртък, когато се очакват прогнозните данни за новите работни места oт ADP.

Ето и най-важните новини които ще движат пазарите през новата работна седмица

Понеделник - Почивен ден в Китай , САЩ и Великобритания.
В понеделник очакваме нивото на безработица в Швейцария от 10:15 часа.

Вторник
Първите по-важни новини във вторник идват от Нова Зеландия и Австралия с данните за разрешителни за строеж в 01:45 часа и 04:30. По-късно през деня очакваме данните за БВП на Франция в 09:45 и немският индекс на потребителските цени в 15:00 часа. В 17:00 часа очакваме данните за потребителското доверие от Щатите.

Сряда
По време на азиатската сесия в 04:00 очакваме данните за PMI в сферата на производството от Китай. Очакванията са за по-лоши данни, които ще окажат негативно влияние върху валутите пряко свързани с китайската икономика като AUD и NZD.

В 11:00 по време на европейската сесия очакваме нивото на безработица от Германия, което е важно за еврозоната и ако видим голяма разлика в данните, можем да очакваме силни движения при еврото. По-късно през деня, в 12:00 часа очакваме CPI от еврозоната и нивото на безработица. Данните са от голямо значение за региона и инвеститорите ще насочат своето внимание към тях, като по-добри данни ще подкрепят евро валутата и немските индекси и обратно, по-лоши данни ще окажат негативно влияние върху еврото и европейските индекси.

В 15:30 Канада ще публикува официалните данни за БВП на страната през първото тримесечие. На фона на спадащите цени на петрола, очакванията на инвеститорите са негативни. Ако все пак Канада покаже по-добър растеж през първото тримесечие е вероятно да видим краткосрочен ръст при канадският долар.

В 17:00 часа се очакваме данните за предстоящите продажби на съществуващи домове от Щатите. По-добри данни биха подкрепили долара и щатските индекси.

Четвъртък
В четвъртък първите по-важни новини идват от Австралия в 02:30 - AIG индекс на производството. По-късно през деня в 04:30 отново от Австралия очакваме данните за продажбите на дребно. Очакванията на инвеститорите са положителни и ако данните се окажат по-добри ще наблюдаваме ръст при австралийският долар.

В 04:45 Китай ще публикува данните за Caixin Manufacturing PMI, като очакванията са за по-слаби данни. Ако данните излязат по-лоши, както се очаква, най-вероятно ще наблюдаваме спад при валутите зависими от китайската икономика като NZD и AUD.

По-късно през деня очакваме редица данни за PMI в сферата на производството, като първите по-важни ще са от 10:55 за Германия, 11:00 от еврозоната и 11:30 от Великобритания.

В 15:15 от САЩ ще бъдат публикувани данните на ADP за Non Farm Payrolls. Данните ще окажат силно влияние върху кросовете с долара и щатските индекси. Данните са предварителни, но ще покажат какви най-вероятно ще бъдат реалните данни.

По-късно през деня в 18:00 часа ще бъдат публикувани и данните за петролните запаси на Щатите.

Петък
Първите по-важни новини от последният работен ден на следващата седмица идват в 04:00 часа от Австралия - продажби на нови домове. След това в 11:30 Великобритания ще публикува данните за PMI в сферата на строителството.

Най-важните новини в петък несъмнено са данните за новите работни места в щатите от 15:30. В същото време ще бъдат обявени и данните за търговският баланс на страната и нивото на безработица. Данните ще окажат много силно влияние върху пазарите и не са изключени големи движения при щатският долар и индексите.

Jr Trader Petar Milanov


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни