www.varchev.com

Пазарен обзор и очакванията ни за следващата седмица 12-16.06.2017

Рейтинг:

12345
Loading...

През изминалата седмица станахме свидетели на две от най-очакваните събития за годината, парламентарните избори във Великобритания и свидетелството на бившият директор на ФБР Джейм Коми. Междувременно получихме и важна информация от ЕЦБ за развитието на икономиката в еврозоната.

Резултатите от парламентарните избори вече са ясни. Тереза Мей успя да спечели 318 депутата в парламента, с 8 по-малко от нужните за мнозинство. Тя заяви, че ще се бори за това да състави правителство, а от Северноирландската Демократична юнионистка партия заявиха, че са склонни да преговарят с премиера Тереза Мей, за да се състави правителство. След тези резултати GBP спадна с 1.74%, а GBP/USD се търгува на нивата около 1.2720.

По време на изслушването, Джейм Коми обвини администрацията на Тръмп в лъжи и потвърди, че няма никакво съмнение, че Русия се е намесила в президентските избори в САЩ чрез хакерски атаки. На въпроса дали Тръмп е оказал натиск върху Коми относно делото на Майкъл Флин, който е обвиняем за връзки с Русия, Джеймс Коми не даде отговор и посочи, че Тръмп не му е наредил директно да прекрати разследването, но е усетил, че разговорът върви в такава насока. По време на показанията индексите и долара изтриха част от стойността си, но след това се възстановиха и към момента се търгуват близо до рекордните си стойности.

На пресконференцията на ЕЦБ Марио Драги заяви, че не вижда причина инфлацията да се покачи в близките месеци. Поради тази причина членовете на ЕЦБ са на мнение, че текущата монетарна политика е адекватна и не обмислят покачване на основният лихвен процент в еврозоната. По рано през седмицата излязоха слухове, че ЕЦБ ще пристъпи към промяна на монетарната политика, но това не се случи. В резултата на това еврото бележи спад и в края на седмицата EUR/USD се търгува на нивата около 1.1196.

Икономическите новини, който трейдърите ще следят през следващата седмица:

Понеделник
- Почивен ден в Австралия
- 01:45 Нова Зеландия – продажби на дребно чрез кредитни карти
- 21:00 САЩ – Федерален бюджет

Вторник
- 02:50 Япония - Доверие в производствения сектор (BSI)
- 04:30 Австралия - Бизнес доверие на NAB
- 08:30 Франция - Заетост в неселскостопанския сектор
- 11:30 Великобритания - Индекс на цените на дребно
- 11:30 Великобритания - Индекс на производствените цени
- 11:30 Великобритания - Индекс на потребителските цени
- 12:00 Германия - ZEW индекс на икономическите очаквания
- 15:30 САЩ – Индекс на производствените цени
- 23:30 САЩ – Запаси от петрол API

Сряда
- 01:45 Нова Зеландия – Текуща сметка
- 05:00 Китай – Продажби на дребно
- 05:00 Китай – Индустриално производство
- 09:00 Германия – Индекс на потребителските цени
- 11:30 Великобритания – Брой безработни
- 11:30 Великобритания – Процент безработица
- 11:30 Великобритания – Средни приходи с бонуси
- 15:30 САЩ – Индекс на потребителските цени
- 15:30 САЩ – Продажби на дребно
- 17:30 САЩ – Запаси от петрол
- 21:00 САЩ – Решение на FOMC относно лихвените равнища в щатите
- 21:30 САЩ – Пресконференция на FOMC

Четвъртък
- 01:45 Нова Зеландия – БВП
- 04:00 Австралия - Инфлационни очаквания
- 04:30 Австралия - Ниво на безработица
- 04:30 Австралия - Брой заети
- 10:30 Швейцария – Решение на Swiss National Bank относно лихвените нива
- 11:30 Великобритания – Продажби на дребно
- 14:00 Великобритания – Решение на Bank Of England относно лихвеното равнище
- 15:30 САЩ – ФЕД индекс на Филаделфия

Петък
- 05:30 Япония - Решение на Bank of Japan относно лихвените нива
- 05:30 Япония - Изявление на Bank of Japan относно паричната ѝ политика
- 12:00 Еврозона - Хармонизиран индекс на потребителските цени – финален
- 15:30 САЩ – Разрешителни за строеж
- 17:00 САЩ - Мичигански индекс на потребителското доверие - предварителен

Ето какво да очакваме през следващата седмица

Най-важната новина през следващата седмица ще бъде решението на FED за нивото на лихвените равнища в сряда. Възможността да видим повишение в основният лихвен процент вече е достигнала 97.8%. Това означава, че повишението следващата седмица е почти сигурно. Очакваме новината да окаже силно влияние върху долара и щатските индекси, но при толкова висок процент на очакване, новината най-вероятно е отразена на графиката и е възможно да видим обратни на логиката движения. Предвид това, че ЕЦБ не обмисля затягане, а ФЕД е почти сигурно, че ще го направи е възможно да видим краткосрочно понижение при EUR/USD.

През седмицата излизат и редица данни от Великобритания, които ще покажат до колко британската икономика успява да се справи с Brexit, несигурността покрай изборите и заплахите от тероризъм на острова.  Данните ще окажат силно влияние върху британския паунд, като е възможно да видим силен спад ако са по-лоши от очакваните.

През следващата седмица запасите от петрол ще бъдат решаващи за цената на черното злато. Ако данните отново са над прогнозните, това ще доведе до допълнителен спад на цената. Увеличаващият се брой щатски нефтени платформи допълнително натиска цената на петрола в низходяща посока, поради това оставаме в очакване на новите данни, като настроенията в края на седмицата са силно негативни.

В петък най-значимата новина идва от Япония и това е решението на Bank of Japan относно лихвените равнища в страната. Очакванията към момента са да няма промяна в нивата на основния лихвен процент, но оставаме нащрек за евентуални промени в монетарната политика. Предвид несигурността във Великобритания и предстоящата среща на BoJ оставаме Short на GBP/JPY и ще използваме всяка корекция за добавки по-низходящото движение близо под 141,00 с къс стоп до 141,40, като пробив на консолидацията над тези нива ще даде сигнал за краткосрочно повишение.

Jr Trader Petar Milanov


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни