www.varchev.com

Какво да очакваме през следващата седмица - 06.11 - 10.11.2017

Varchev Finance Trading Pit

Рейтинг:

12345
Loading...

През изминалата седмица наблюдавахме позитивни настроения на пазарите. Американските индекси бележеха рекорди всеки ден. Станахме свидетели на редица пазарни катализатори, които движеха и променяха настроенията през седмицата. Шансовете централната банка на САЩ да повиши отново лихвите през Декември са наистина високи, като трейдърите твърдо разчитат на това. Беше пуснат и проект за данъчните облекчения. Подобренията на Trump Tax Plan имат за цел да намалят трайно корпоративния данък до 20% и също така да запазят пенсионните спестовни планове без промяна. До постигането на данъчните реформи има доста време, но това определено се тълкува като стъпка в правилната посока. Новите промени по данъчната реформа на Тръмп изглежда ще успеят да облекчат гражданите, след като днес за пореден път администрацията излезе с нови решения, този път насочени повече към домакинствата. Демократите реагираха смесено на новината, като възможността промените да минат през конгреса се увеличава със всяка корекция от страна на администрацията на Тръмп. USD се търгува с повишение на новините. В други новини свързани с Тръмп, той реши, че Jerome Powell ще бъде следващият председател на ФЕД. Powell се очаква да встъпи в длъжност на трети февруари 2018г. Той винаги е бил центрист по отношение на гласуването в борда на централната банка, но изрази желание да върне някои правила от преди кризата, които определено ще задоволят желанията на Тръмп и ще спомогнат за развитието на икономиката. Powell е силно предпочитан и от министъра на финансите Steven Mnuchin. Пазарната реакция към момента е силен долар и покачване на индексите. На друг фронт, Theresa May изпитва затруднения относно прогреса си по отношение преговорите по Brexit. Merkel е на мнение, че до споразумение ще се стигне. Централната банка на Великобритания повиши лихвите в страната за първи път от 10 години насам, но въпреки това валутата остана под натиск заради задаващият се Brexit.

През новата седмица очакваме позитивните настроения да продължат да властват на пазарите. Инвеститорите ще наблюдават с повишено внимание индексите, като всички те са в рекордно високи нива, и корекция не е изключена. Тази седмица, основен двигател в движението им отново ще останат корпоративните отчети за тримесечните приходи на компаниите. Пазарните участници ще продължават да наблюдават развитието на куп събития. Едно от тях е напрежението около Северна Корея, като има индикации, че скоро ще последва нов тест на ядрена ракета. Пазарите започнаха да свикват с това, като вече хеджиращите инструменти като ETF's, Злато, Сребро, Йени и др. не реагират толкова остро на спекулациите. Въпреки това, опасност все още има, и пазарите трябва да се гледат предпазливо. Трейдърите също така ще наблюдават с повишен интерес решението на RBA и RBNZ относно нивата на лихвите в страната, респективно във Вторник и Сряда. Друго икономическо събитие, което ще събере погледите на пазарните участници са данните за продажбите на дребно в еврозоната, като чрез тях най-точно може да се измери движението на инфлацията в региона. Инфлацията от своя страна играе пряка роля при вземането на решение за нивата на лихвите. Въпреки намаленията в количествените облекчения, Mario Draghi коментира, че нивата на лихвите ще останат без промяна до 2019 година.

Икономическите данни и събития, които ще движат пазарите следващата седмица:

Понеделник
09:00 Европа - Немски Фабрични Поръчки
11:0 Европа - PMI в Сферата на Услугите
17:00 Канада - PMI

Вторник
05:30 Австралия - Решение за Нивата на Лихвите от RBA
09:00 Европа - Немско Индустриално Производство
10:30 Великобритания - Halifax Индекс на Цените на Жилищата
12:00 Европа - Продажби на Дребно
17:00 САЩ - JOLTs Нови Работни Места

Сряда
15:15 Канада - Разрешителни за Строеж
17:30 САЩ - Петролни Запаси
22:00 Нова Зеландия - Решение на RBNZ за Нивата на Лихвите

Четвъртък
01:50 Япония - Текущ Акаунт
02:30 Австралия - Заеми на Домакинствата
03:30 Китай - CPI
15:30 САЩ - Първоначални Молби на Безработните

Петък
11:30 Великобритания - Производствена Продукция
17:00 САЩ - Проучване на Мичиган за Потребителските Очаквания


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни