www.varchev.com

Какво да очакваме през следващата седмица 08.01-12.01.2018

Рейтинг:

12345
Loading...

Следващата седмица на пръв поглед изглежда, че ще започне спокойно, но в Понеделник, 17:30 очакваме BoC да публикува проучването за Бизнес Перспективите в страната. След най-добрите данни за заетостта, безработицата в Канада падна до 40 годишно дъно. Това променя плановете на централните банкери да запазят лихвите без промяна, и трейдърите вече определят 80% възможност да има промяна в монетарната политика още през 17 Януари. Всичко обаче зависи от ключовите данни за бизнес перспективите. През последните години, този доклад много се използваше за изпращане на сигнали относно бъдещето на икономиката и лихвите. Ако другата седмица намерим сигнал, че инфлацията се покачва, то това ще освободи пътя към повишение на ставките. В алтернативен сценарий, пазарите ще трябва да преосмислят шансовете. Със сигурност, инвеститорите загубиха доверие в Poloz през последните 6 месеца. Той сякаш се опитва да изгради някакъв вид наследство след себе си и вярва, че като предлага на пазара по-малко информация си върши работата отлично. В реалност, основна задача на която и да е централна банка е да минимизира волатилността. Като промени правилата на играта по този начин, пазарните участници изпитват истински затруднения да си съставят план и да са наясно с това, което следва. В края на краищата обаче, BoC ще направи това, от което се нуждае икономиката, въпреки проблемите с комуникацията. Рекордният пазар на труда в страната, и повишаването на глобалния растеж говорят за вдигане на лихвите. Що се отнася до USD/CAD, очаквайте низходящо движение до 1.2100 преди края на месеца. Заедно с вдигането на лихвите, суровините набират инерция, а стартирането на тръбопровода в страната трябва да облекчи износът на канадски петрол.

Пазарните участници ще следят с огромен интерес и развръзката на срещата между лидерите на Северна и Южна Корея насрочена за 9 Януари. Комуникация между двете съседки не е имало от 2015 година, като отношенията са изключително изострени заради режима на Kim. Президентът на САЩ Donald Trump заяви, че преговорите вероятно е нямало как да се получат, без неговата твърда позиция срещу Pyongyang. Северна Корея отново отвори своя трансграничен комуникационен канал в сряда с Южна Корея за първи път за почти две години. Този ход бе сигнал за жизненоважен дипломатически пробив, тъй като геополитическото напрежение се увеличи заради ядрената способност на Северна Корея. Тръмп предизвиква загриженост във вторник, когато каза, че САЩ имат "много по-голям" и "по-мощен" ядрен "бутон" от севернокорейския лидер Kim Jong Un. Президентът заяви, че санкциите "започват да имат голямо влияние" върху Pyongyang. САЩ и нейните съюзници поставят все по-голям икономически натиск върху Северна Корея, за да възпрепятства развитието на своя арсенал от ядрени оръжия и балистични ракети. Kim Jong Un доказа през миналата година, че може да бъде много непредвидим, и не слуша никой - така, че инвеститорите остават предпазливи преди срещата. При евентуални отрицателни новини от събитието може да се очакват силен ръст на хеджиращите финансови инструменти, като Reversed ETF's, Злато, Йена и Франк.

Що се отнася до Европейските пазари през новата година, стратезите на Citigroup са най-смели в прогнозите си, очаквайки Stoxx 600 да достигне над €460 тази година. Това е повишение от над 16%. Според Citi европейските акции са били подценени през целия период от 2009 насам. Ако повишението се случи, то ще бъде и най-добрия показател за региона в сравнение със САЩ през последните 13 години. Очакванията на банката са печалбите на компаниите в региона да се покачат с 15%, което ще спомогне на производителите ориентирани основно към износ, да преодолеят силното евро. Стратегиите на Citi са били особено бичи и през изминалите години, но не дадоха очакваните резултати. За сравнение миналата година прогнозите бяха за ръст от 15%, но реално индекса реализира само 7.7%.

При Щатските пазари, основните индекси поставят рекорд след рекорд. Dow Jones Industrial Average проби над 25К за първи път в историята, като днес се търгува около 25,218. Идеята Dow да достигне 25,000 беше доста невъзможна дори и преди година. И докато символичността е важна, истинската история не се крие само в кръглите числа. Истината е в изключителната икономическа мощ, която бута пазарите нагоре. Индексът скочи над 24,000 на 30 Ноември, иначе казано 25 дни преди да запише този рекорд. На DJIA му отне точно 35 дена за да се покачи от 20,000 до 21,000 миналата година. Очакванията са Фед да вдигнат лихвите общо 3 пъти за 2018 година, и в момента индексите акумулират положителните нагласи. На преден план са банковите акции, които се облагодетелстват от новините. За момента няма индикации за обръщане на движението. През новата седмица очакваме данните за CPI в Щатите, като те ще покажат, дали инфлацията в страната започва да се повишава към така желаните от централната банка 2%. Управителят на ФЕД за Филаделфия каза, че две повишения на лихвите през тази година са напълно достатъчни. С очаквани три повишения през 2018, тази новина идва в допълнителна тежест и на без това слабия долар. Като основна причина за по-малкия брой увеличения на лихвите, Harker посочва ниската инфлация. Ако САЩ продължава да публикува по-лоши икономически данни, а инфлацията остане ниска, комисията по парична политика в САЩ най-вероятно ще размисли за третото повишение на лихвите.

По-важните икономически новини, които ще движат пазарите през новата седмица:
Понеделник:
09:00 Германия - Фабрични Поръчки
10:30 Великобритания - Halifax Ценови Индекс на Жилищата
12:00 Европа - Продажби на Дребно
17:30 Канада - Проучване на BoC за Бизнес Перспективите

Вторник:
02:30 Австралия - Разрешителни за Строеж
09:00 Германия - Индустриално Производство
17:00 САЩ - JOLT's Нови Работни Места

Сряда:
02:30 Австралия - NAB Бизнес Доверие
03:30 Китай - CPI
11:30 Великобритания - Промишлено Производство
15:30 Канада - Разрешителни за Строеж
17:30 САЩ - Петролни Запаси

Четвъртък:
02:30 Австралия - Продажби на Дребно
14:30 Европа - ЕЦБ Публикува Доклад от Последната Среща за Монетарната Политика
15:30 САЩ - PPI

Петък:
15:30 САЩ - CPI
15:30 САЩ - Продажби на Дребно
22:30 CFTC - Спекулативни Нетни Позиции


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни