www.varchev.com

Какво да очакваме през следващата седмица: Най-важното - Решение за лихвите в САЩ

Рейтинг:

12345
Loading...

Несъмнено следващата седмица най-важното събитие което очакваме е решението на ФЕД за равнището на основния лихвен процент.  Решението ще бъде представено на 15-ти март, сряда в 20:00 часа. Ако лихвите бъдат вдигнати, то това може да даде тласък на долара във възходяща посока. Очакванията на инвеститорите достигнаха 100% което означава, че вдигане на лихвите най-вероятно ще има, особено след по-добрите данни за пазара на труда в САЩ.

USD – Долара отбеляза ръст през седмицата спрямо основните си конкуренти, след като в сряда данните от ADP за новите работни места излязоха много по-добри от очакваното. В петък официалните данни за NFP потвърдиха това, но долара реагира негативно на новината, тъй като средното почасово заплащане в страната не успя да реализира прогнозирания ръст. Към момента долара се търгува с повишение спрямо началото на седмицата. Ще търсим по-добри нива за лонг отново на тази корекция.

GBP- паунда отбеляза спад през изминалата седмица спрямо повечето основни валути. Това се случва на фона на това, че миналата седмица парламента в UK отново отхвърли желанието на Theresa May да активира Протокол 50. Негативните настроения към валутата продължават.

EUR – еврото отбеляза ръст спрямо повечето конкуренти, след като Марио Драги съобщи, че европейската икономика се развива добре и че ЕЦБ ще намали количествените облекчения от 80млрд на 60млрд месечно през април до месец декември. Основният лихвен процент остана непроменен на нивата от 0.00%. Драги заяви, че ЕЦБ търси продължително повишаване на инфлацията за да пристъпи към повишение на основния лихвен процент. Оставаме къси към единната валута, но ще търсим по-добри нова за шорт.

Индекси – През изминалата седмица индексите отбелязаха спад, като Dow Jones спадна с 0,68% до нивата около $20870, SP500 спадна през седмицата, но през сесиите в четвъртък и петък коригира близо до нивата на отваряне в понеделник. Европейските индекси се търгуват без особено изменение тази седмица като в момента са на нивата на затваряне от предходната седмица. Като цяло индексите са на рекордни нива и лонгови позиции не са желателни. Има вероятност за корекция и тя може да започне с вдигането на лихвите от ФЕД.

Злато – ценният метал на фона на големия позитивизъм на фондовия пазар и покачването на долара се обезцени за втора поредна седмица. В момента метала се търгува на нивата около $1200 и $1195. При по-високи лихви и по-висока инфлация цената може да продължи движението си надолу.

Петрол – тази седмица петрола се понижи с близо 10%, заради пренасищането на пазара. В сряда данните за запасите на САЩ излязоха над 4 пъти повече от очакваното и това повлия силно негативно на цената. През последните няколко седмици петролът се търгуваше в тесен рейндж между $49.61 и $55.24. Технически погледнато пробив на нивото от $50.00 може да доведе до следващ низходящ импулс който да завърши около $42.00 за барел. Възход при петрола можем много трудно да видим тъй като запасите в САЩ се очаква да растат, а от друга страна ако петрола нарасне над $55.00 шистовият газ е по-печеливш за добив и това допълнително ще натисне цената на петрола надолу. По – ниска цена на петрола ще има негативно влияние върху индексите и ускоряват риска от корекция.

Какво да очакваме следващата седмица

В понеделник не се очакват силно значими новини, като единственото което може да окаже краткосрочно влияние на търговията с JPY са данните за индустриалната активност които ще бъдат публикувани в 06:30 наше време.

Във вторник данните за индустриалната продукция на Китай ще дадат старт на поредицата от важни новини за седмицата. Те ще бъдат публикувани в 04:00 наше време, като очакванията са за повишение в показателя. По-късно през деня се очакват данните за немският CPI за февруари, който ще окаже краткосрочно влияние на еврото. В 12:00 часа ще бъдат публикувани данните на ZEW institute за икономическия сентимент в Германия за месец март. В 14:30 ще бъдат публикувани данните за Product Price Index (PPI) от САЩ.

В сряда 15-ти март очакваме най-важния момент за седмицата, а именно решението на ФЕД за основния лихвен процент което ще бъде публикувано в 20:00 местно време. Преди това очакваме важни новини за безработицата от Великобритания в 11:30 часа.  В 14:30 чакаме новини за инфлацията и продажбите на дребно в САЩ, които ще окажат влияние върху следващите решения на ФЕД относно монетарната политика в страната. По-късно в 20:30 часа очакваме изявлението на Джанет Йелън която ще даде яснота върху плановете на ФЕД за промяна на лихвените равнища.  В 23:45 часа ще бъдат публикувани данните за БВП на  Нова Зеландия.

В четвъртък серията от важни новини започва в  02:30 когато очакваме данните за новите работни места в Австралия. След това около 05:00 или 06:00 очакваме решение за лихвите от BoJ в Япония. В 12:00 очакваме данните за инфлацията в еврозоната. По-късно през деня в 14:00 часа очакваме решението на Bank Of England за основния лихвен процент в страната.  В 14:30 ще бъдат публикувани данните за разрешителните за строеж от САЩ.

В петък календара на данни е по-беден, като първо очакваме данните за търговския баланс на Евро зоната в 12:00 часа и след това в 15:15 часа данните за индустриалното производство в САЩ.


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни