www.varchev.com

Как референдума в Италия ще се отрази на финансовият свят

Рейтинг:

12345
Loading...

Предварителните преброявания на италианският референдум за промяна на конституцията на 4-ти Декември не изглеждат добре за министър председателят Matteo Renzi. Той обеща да подаде оставка, ако загуби. В събота обяви,че ако загуби най-вероятно технократската партия ще заеме неговото място.
Това добре за италианските държавни облигации. През 2011 , Европейската централна банка не подкрепи италианското правителство, което доведе до поскъпване на 10 годишните държавни ценни книжа със 7 % - което се оказа причината за подаването на оставка на Silvio Berlusconi.
След оставката на Berlusconi, за италиански президент беше посочен бившият член на европейската комисия Mario Monti, които водеше не-политическо технократично правителство. От ЕЦБ вече имаха желание да купуват италиански дълг. Когато Monti напусна правителството през Април 2013, 10-годишните облигации бяха с печалба 4 %.

untitled1

Но сега нещата са различни. Не се надявайте ,че от ЕЦБ изгарят от желание да купуват още италиански дългови книжа. Всъщност ЕЦБ вече са купили 120 млрд. евро дълг от Италия.

Сега италианският президент Sergio Mattarella иска да забави възможно най-дълго свикването на нови избори. Опозицията , Five Star Movement, желае излизането от евро зоната и свикването на избори сега определено ще разклати сериозно влиянието на Италия в Европа. Mattarella се опитва да даде на Renzi време да се организира.
Но заменящото правителство няма да има реален мандат и главната му задача е управление на криза, докато не стане време за избиране на ново правителство.

 

untitled

Може би, ако Renzi остане на власт , което всъщност е най-вероятният сценарий, това ще успокои икономиката и главно италианските банки. Контрола над риска и разходите е изключително важен, защото Италия в момента е държавата в 3-я по-големина дълг в света.
ЕЦБ ще имат събрание 4 дни след вота. Ако резултата от вота е негативен, то Марио Драги ще трябва да направи каквото е нужно и каквото е в правомощията му за да „спаси“ Италия.

untitled3

 

Bloomberg


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни