www.varchev.com

Какво може да очакваме на пазарите ако Тръмп спечели изборите

Рейтинг:

12345
Loading...

Досега пазарите акумулираха победа на изборите на Хилъри Клинтън, което доведе до повишаване на риск апетита: ръст на акциите, ръст на йената, австралийския и новозеландския долар. Сега обаче картината се променя, като вероятността Тръмп да спечели изборите е много голяма.

Ако Тръмп стане президент реакцията на пазара ще бъде сериозна. Много е вероятно да видим понижаване на цената на държавните облигации, което означава повишаване на доходността. Това ще пренасочи сериозни средтва от пазара на акции към облигациите

Избирането на Тръп ще означава рязка и незабавна разпродажба на пазарите на акции и сериозно понижение на борсовите индекси.

"Ако определим, че съотношението на загуба/печалба в момента на пазара на акции е 70/30 [Тръмп/Клинтън], и смятаме че избирането на Клинтън би акумулирало ръст - общ около 10%, то ако в момента Хилъри Клинтън спечели може да доведе до 3% ръст на пазарите от цената на затваряне на индексите вчера. Ако Тръмп победи това трябва ще доведе до корекция от 7% ", кзаявик Zitzewitz, професор по икономика в Dartmouth College. Той и Wolfers от Университета на Мичиган заявиха, че възможното движение на индексите ако Тръмп спечели пазарите биха могли да се понижат с 8%.

"Няма съмнение че пазарите са акумулирали само минимална вероятност Trump да стане президент. Такава вероятност започна да се търгува миналата седмица след като ФБР заяви, че започва разследване срещу Клинтън."

Стратезите смятат че, ще има разпродажби ако Тръмп победи, но след това мненията се различават по това как пазарът ще се търгуват след изборите.

Итън Харис шеф на отдела за глобална икономика в Bank of America Merrill Lynch, заяви че очаква разпродажби ако Тръмп печели, а след това на L-образен ход в пазара на акции заради несигурността в политиката му. "Пазара на акции се притеснява от победа на Тръмп и най вече заради несигурната му политика . Обикновено пазара на акции реагира положително когато Републиканската партия спечели изборите "В тези избори има нещо много различно, а това е многото попул;истки изказвания и вероятната промяна на курса на икономиката на САЩ."

Пазарите биха приветствали евентуална победа на Клинтън, но също така републиканците притежаващи конгреса а евентуално и Сената. Идеята е, че това ще създаде ограничаване на политиките й.

"При победа на Тръмп ще има сериозна реакция на пазара на акции, а това ще доведе до спекулации, че ФЕД няма да прибегнат до повишаване на лихвата, а от там и до леко възстановяване на пазара след първоначалните зарпродажби.

Валутите, които ще регистрират повишение, разбира се ако няма интервенции от страна на централните им банки са: JPY, EUR и CHF, както и златото.


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни