www.varchev.com

Какво означавa преминаването на DOW над 20 000 пункта и какво ще последва?

Рейтинг:

12345
Loading...

След като DOW e над 20 000 пункта е нормално да се питаме до какво ще доведе това.

Тук има няколко въпроси и отговори, които могат да бъдат от полза на инвеститорите.

Въпрос: Може ли пазарът да продължи да се повишава?

Отговор : Индексът е с 3 пъти по – висок от най-ниската си точка за последните 7 години. Някои експерти бяха изненадани от това, че пазарът продължава да се покачва през последните месеци, след като корпоративните печалби през последната година и половина най-вече се свиваха. Това не означава, че не можем да видим и по-високи нива. В момента пазарът е в най-дългото  си „бичи”  движение от Втората световна война.

Избирането на Доналд Тръмп за президент през Ноември накара инвеститорите да се чувстват по-оптимистично за ръст в  икономиката на САЩ и потенциала за печалби най-вече в секторите на банките и енергетиката.

Въпрос : Ако пазарът продължава да достига все по-високи върхове, означава ли това, че акциите стават по-скъпи?

Отговор : В някои случай – да . Цената на акциите отразява колко от инвеститорите очакват тя да бележи печалби. Ако тези печалби нарастват това означава, че и цената на акциите ще расте. Понякога дори и печалбите да не растът, цената на акциите расте. Това се получава, когато цената на акцията започне да изглежа скъпа спрямо предходни върхове в историята.

Въпрос : Какво точно измерва индексът  Dow Jones?

Отговор :Той се калкулира на база на  цените на 30 от най-големите и стабилни публични компании в САЩ. През 1896 започва с 12 компании, една от които е General Electric, която все още е в състава на идекса.

Въпрос : Как се представя на пазара Dow Jones спрямо другите на пазара?

Отговор : Не е зле, но някои част на пазара са дори по-добри.

Акциите на малките и на транспортните компании имат дори по-големи печалви от DOW.

The Russell 2000 е индекс съставен от предимно малки компании и се е повишил с невероятните 38,6% през последните 12 месеца срещу 26,3% от DOW.

Въпрос : Кога за първи път DOW е затворил над 10 000 пункта?

Отговор : 29 Март 1999г.

Въпрос : И така акциите се повишиха. Какво да очакваме от облигациите ?

Отговор : Цените на облигациите се понижиха малко след избирането на Тръмп, което засили дългосрочните интереси.

Инвеститорите продават обликации, защото очакват плановете за инфраструктурата на президента на САЩ да спомогне за по-високо нареставане на икономиката и по-голяма инфлация. И двете влияят отрицателно на обилигациите.

Въпрос : Как се движат пазарите по света?

Отговор : Не толкова добре колкото американския. В Европа италианския пазар се е повишил само с 5,1%. Френските индекси са се повилишили на половина сравнено с DOW докато германските и великобританските индекси изостават леко от него. Японските пазари са се повишили с 11,4% през последните 12 месеца, кеото е по-малко от половината печалбата на DOW.


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни