www.varchev.com

Какво показват банковите отчети до момента - Buy или Sell

Wall Street Big banks profit in one chart

Рейтинг:

12345
Loading...

С две думи - Банките успяха!

Високата волатилност на пазарите доведе до увеличение на приходите от търговия с акции, а нарастващите лихвени проценти помогнаха на кредитирането. От друга страна, понижението на корпоративния данък оказа силна подкрепа на големите играчи на Wall Street, сред които и JP Morgan Chase & Co., Wells Fargo & Co., Citigroup Inc. и Bank of America Corp..

До края на седмицата очакваме Goldman Sachs и Morgan Stanley да публикуват отчетите си. Ето какви са тенденциите до момента и какво можем да очакваме:

Търговия с акции

Големите банки на Wall Street доказаха за пореден път, че високата волатилност е благоприятна за търговията с акции. JP Morgan постигна рекордни приходи в търговията с акции, докато Bank of America и Citigroup генерират най-много пари от 2010 г. насам.

Фиксирана доходност

Едното за сметка на другото. По-добрите резултати от търговията с акции биват частично засенчени от загубите при търговията на инструменти с фиксирана доходност. Въпреки това салдото остава положително. Ето и цифрите:

Приходи от лихви

JP Morgan, Bank of America и Citigroup се възползваха от това, че Федералният резерв повиши лихвите два пъти през последните четири месеца, което означава, че те могат да преизчислят лихвата по кредитите, която е обвързана пряко с основния лихвен процент на страната. И трите фирми отчитат по-високи нетни приходи от лихви през първите три месеца на годината.

Качество на кредитите

Кредитното качество остава основна грижа за инвеститорите, тъй като данните на Федералната банка за гарантиране на влоговете показват, че дълговете по кредитни карти са достигнали рекорд през миналата година.

Ипотечни кредити

Увеличението на лихвите обикновено вреди на ипотечното кредитиране, защото жилищните кредити стават по-скъпи и обезкуражават купувачите. Това се оказа вярно и през първите три месеца на годината, след като двата най-големи домакински кредитори в САЩ започнаха да усещат ефектите. При Wells Fargo заявленията за нови заеми намаляха спрямо четвъртото тримесечие. Заявленията на JP Morgan се понижиха с 25% до $18,2 млрд..

Bank Of America дори спря публикуването на данните си за ипотечния бизнес. Приходната линия, която редовно достигаше $1млрд. на тримесечие, сега е толкова малка, че банката я включи в графа "Всички останали приходи".

Моите очаквания - технически гореспоменатите компании се търгуват близо до дъната образувани при пазарната корекция, а това дава добра възможност за покупки предвид добрия фундамент. Buy или Sell? Buy!

Източник: Bloomberg Pro Terminal


 Trader Petar Milanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни