www.varchev.com

Какво прави Карл Айкан и най-доброто от Касс

Рейтинг:

12345
Loading...

Doug Kass от Seabreeze Partners е известен със своите точни коментари за фондовия пазар и прозрения в икономиката, които той споделя чрез RealMoney Pro с  читателите в ежедневния си трейдинг-дневник. През изминалата седмица, Kass обсъди отношенията на Карл Айкан с Apple и пробивът в биотехнологичните акции.

Карл Айкан е често описвана тема и най-вече инвестициите му в Apple (AAPL ) като "безмозъчни“ . Медиите са прекарали може би стотици часове в обсъждане на натрупването му на акции AAPL.

Погледнете тази извадка цитати от Айкан е по темата:

„Инвестирайте всичките си пари, ако можете. ... Аз не съм съгласен, че (Apple) е двупосочна улица. ... Мисля, че Apple просто има прекалено много пред себе си, и цената е толкова евтина“ казва Айкан на CNN на 28 Януари 2015.

"Акциите на Apple се търгуват само за $ 128,77 на акция, срещу нашата оценка от $ 240 за акция, пише Айкан в писмо от май 2015 до Apple CEO Tim Cook, според Bloomberg News.

„Аз много сериозно обмислям закупуването на много повече от акциите на Apple“, каза за CNBC последно на 30 септември Айкан.

Като се има предвид  всичко по-горе, е малко объркващ шумът около новината, че Айкан и Greenlight Capital наскоро изхвърлиха голям обем акции на Apple. Форма 13F показа, че Айкан е оповестил продажбата на 7 милиона акции AAPL.

Лично аз съм постоянно за short или hold спрямо акциите на Apple, през 2015.

"Първо ниво" на мислене показва, че акциите са евтини и имат по-нисък P/E.

От друга страна, аз съм постоянен привърженик на идеята, че Apple ще е изправена пред сериозни предизвикателства за рентабилност и ръст на продажбите през следващите няколко години.

В основата на моята меча перспектива е, че покрай успеха на Apple е просто твърде трудно за такава голяма компания да "премести стрелката" чрез иновации и въвеждането на нови продукти. Честно казано, успехите на последните продуктови предложения на Apple е почти невъзможно да се повторят. Ето защо аз казвам - позиция: Short AAPL.

Biotech: Най-доброто от Kass

Като се има предвид моя-чувствителен към риска профил, направих необичаен ход миналата седмица - закупуване на кошница от биотехнологични акции. Скоро създадох дозирана ко‘ница от спекулативни и консервативни biotech-акции, в които инвестирах. " Тази кошница се справя добре, и аз съм увеличил дела си в 12 компоненти, които са средни според присъщите ми малки позиции. В действителност, мога да видя едно евентуално" двойно дъно ", появяващо се в еталона  iShares Nasdaq Biotechnology ETF (IBB). Мисля, че нивото от $ 258 за IBB може да бъде пробив  и нещата ще стават интересни от там.

Движенията на някои по-спекулативни имеna от биотехнологичния сектор са още по-очевидени, като разгледаме печалбите тези компании:

Tetraphase Pharmaceuticals (TTPH - Get Report) , +15%

Cempra (CEMP - Get Report) , +14%

Acadia Pharmaceuticals (ACAD - Get Report) , +8%

Intrexon (XON) , +6%

Aerie Pharmaceuticals (AERI) , +5%

Sage Therapeutics (SAGE) , +4%

Nektar Therapies (NKTR) , +4%

Ето защо аз казвам - позиция: Long XON, NKTR (малка), ACAD (малка), AERI (малка), CEMP (малка), SAGE (малка), TTPH (малка)

 

(source: The Street; Real money Preview)


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни