www.varchev.com

Какво са замислили ECB за следващата седмица?

ECB

Рейтинг:

12345
Loading...

С обявения край на QE на срещата през юни, ECB сигнализираха за силни перспективи за растеж и инфлация в еврозоната. Дискусията за устойчивостта на възстановяването и всяко ускоряване на инфлацията ще продължи.

Меко закърпване или спад?  Все още не е ясно дали еврозоната е преминала през закърпване, или  всъщност вече е в средата на продължително охлаждане. Докато твърдите макро данни, публикувани след срещата на ECB през юни, бяха окуражаващи и сочиха стабилен растеж през второто тримесечие, меките индикатори показаха признак за спад. Освен това нарастващото напрежение в търговията и нарастващата геополитическа несигурност биха могли допълнително да подкопаят настроенията в еврозоната. В това отношение следващите седмици, данните за PMI и Ifo трябва да получат повече внимание от обикновеното и да дадат известна представа за бъдещата посока на икономиката в еврозоната.

Що се отнася до инфлацията, все още е трудно да се сподели доверието на ECB в сближаването  на основната инфлация към целта. На фона на по-високите цени на енергията, общата инфлация се върна на  2%, но фактът, че основната инфлация спадна до 0.9% през юни, показва, че ECB все още има дълъг път пред себе си. Не очаквайте обаче банката да се отклони от оценките си от юни. По-скоро очаквайте тя да се фокусира върху светлата страна на икономическия живот.

Основният фокус ще бъде върху обединяването на посланието от юни и премахването на всякакво съмнение относно решимостта на банката.

Не забравяйте,че през юни ECB обяви, че очаква лихвените проценти да останат непроменени до лятото на 2019г. За някои това твърдение предполага, че първото повишение може да дойде още през юли 2019г. Според други, феновете на ЕС трябва да знаят, че официалната европейска лятна почивка винаги завършва в края на август. Това трябва да остави Draghi с две възможности да повиши лихвените проценти преди края на своя мандат: в средата на септември и края на октомври.

Изглежда, че по-голяма част от членовете на банката изглеждат решени да се върнат към лихвените проценти като основен инструмент на политиката. Това , обаче не означава, че те ще бързат да увеличат лихвите. Според нас ще трябва да се случи нещо напълно неочаквано, ECB,за да промени плана си и да запази процентите непроменени.

Източник: CNBC



Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни