www.varchev.com

Какво ще движи пазара идващата седмица? Brexit, петрол, Trade War

Рейтинг:

12345
Loading...

И другата седмица отново Brexit ще е в светлината на прожекторите. След тежки преговори, Тереза Мей получи зелена светлина от Кабинета да продължи със сегашното си предложение, което ще предстои да се разгледа и гласува и от Парламента в началото на декември а от Европейския съюз дадоха положителна обратна връзка за работата, която до момента е свършена. GBP/USD остава в дългосрочния план в низходящ тренд, но в краткосрочния очакваме завишена волатилност покрай всеки ред новина, която излиза за преговорите и остри импулси и в двете посоки. Преговорите навлизат във важен период.

Петролът завършва седмицата с повишения след тежко разпродаване покрай несигурността за добива на петрол от държавите членки на OPEC и съюзниците на организацията. В среща в Абу Даби от миналия уикенд стана ясно, че от OPEC ще задействат намаляване на производството през 2019 г., а Саудитска Арабия заяви, че ще започне още от следващия месец с ограниченията. Независимо от това петрола е навлязъл в мечи територия. В краткосрочен план можем да очакваме кратка консолидация до излизането на допълнителен катализатор. Факт е обаче, че дори и потвърждението от Картела за намаляването на добива не успя да подкрепи това силно цената на петрола.

Trade War  и глобалната икономика... Тази ужасна търговска война. Зад всяка война обаче се крие нещо повече. Тръмп е бизнесмен преди всичко и разбира се, че такъв конфликт ще е в ущърб за него като бизнесмен и разбира се като президент. От всеки слух или новина очакваме покачване на волатилността и силни движения и в двете крайности. Очакванията са за положителен развой на събитията по време на или малко след срещата този месец на G20. Китай също не са заинтересовани от продължаване на конфликта. С всяка следващата прогноза за световната икономика виждаме, че те стават все по-песимистични а всяка следващата институция или голя банка, която пусне анализ, намалява прогнозите си за световен растеж. Фактор, който поражда притеснение и страх и от който точно сега предвид всички, пазарите не се нуждаят.

Фундамента ще помогне за намирането по-ясен вход при индексите, тъй като за момента те са в консолидация и е рисковано да се предприема отварянето на позиции с крайни заключения за която и да е посока на движение. Отношенията между Китай и САЩ навлизат в ключов момент. Перспективите пред глобалната икономика ще предопределят също поведението на пазарните участници и техните настроения.

Щатския долар достигна ключови нива и в момента движението се намира в краткосрочна корекция, която се очаква да продължи и в следващата седмица. Това подсили срещуположните валутни двойки в кошницата срещу долара.

Икономически календар за седмицата 19.112018 - 23.11.2018:

Понеделник:

01:50 Япония - Търговски баланс

17:00 САЩ - NAHB индекс на жилищния пазар

Цял ден ЕС - среща на Еврогрупата

17:45 FOMC изявление на Williams

Вторник:

09:00 Германия - PPI

Цял ден - OPEC среща

15:30 САЩ - разрешителни за строеж

15:30 САЩ - строеж на нови жилища

23:30 САЩ - API седмичен петролен инвентар

Сряда:

15:30 САЩ - продължителни молби за безработни

17:00 САЩ - продажби на съществуващи жилища

17:00 САЩ - потребителски индекс на Мичиган

17:300 САЩ - петролни запаси

Четвъртък:

САЩ - почивен ден, Ден на Благодарността

01:30 Япония - CPI

17:00 ЕС - потребителско доверие

Петък:

Япония - почивен ден

02:30 Япония - Производствен PMI

09:00 Германия - БВП

10:30 Германия - PMI производство

10:30 Германия - PMI услуги

11:00 ЕС - PMI производство

11:00 ЕС - PMI услуги

15:30 Канада - CPI

15:30 Канада - продажби на дребно

16:45 САЩ - PMI производство

16:45 САЩ - PMI услуги

20:00 САЩ - Брой нефтени платформи Baker Hughes

Снимка: Pixabay


 Trader Martin Nikolov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни