www.varchev.com

Как да използваме индикаторът CCI

Рейтинг:

12345
Loading...

Индикаторът CCI е полезен за анализиране на нива на свръхпродажби и свръхпокупки, но изоставащият му харакер го прави ненадежден генератор на сигнали за покупка или продажба.

Brandon Wendell, дългогодишен анализатор и трейдър от Wall Street.

Първото нещо, което искам да спомена за техническите индикатори е, че те са изоставащи и не са основни при вземането на решение за търговия. С други думи, когато подадат сигнал за покупка или продажба, то това ще е поне една свещ (от графика с японски свещи) след оптималния вход за търговия.

И така, как можем да използваме тези индикатори? Те могат да бъдат полезни като допълнителен инструмент в подкрепа на решения за търговия. Откриването на дивергенция при някой индикатор или определяне на ситуация на свръхпокупни или свръхпродажбени нива може да помогне да се откроят определени зони на по-голяма вероятност цената да направи възходящо движение или низходящо.

Споменавайки за нивата на свръхпродажби и свръхпокупки трябва да обясня какво точно значат те. Индикаторът CCI попада в групата на индикаторите познати като осцилатори. Те обикновенно имат нива, които открояват зоните на свръхпродажби или свръхпокупки.

При CCI, цената на инструмента е свръхкупена, когато индикаторът е над нивото 100. Това означава, че цената се е повишила толкова много, така бързо, че тя се е отклонила от средната цена много повече от нормалното. Налице е висока степен на вероятност, че това движение е неустойчиво и че тя ще се върне в канала ограждащ седната цена.

Осцилаторът се колебае под и над нулево ниво. Когато линията му се намира под нивото -100, то тогава се казва, че инструментът е свръхпродван. Цената му е паднала до точка на значително отклонение от средната си ситойност, т.е. е неустойчива и е много вероятно да се върне към средните си стойности.

Като цяло CCI служи да измери колко далеч се движи цената цената от средните си стойности. Ако се намираме в момент на свръхпокупки или свръхпродажби, то цената ще се намира извън нормата на стандартно отклонение.

Традиционния сигнал за покупка или продажба е пресичането на линията на цената на нивата +100 или -100. Както можете сами да проследите тези сигнали обикновено са или твърде късно или са фалшиви.

Тогава как да използваме подобен индикатор? Аз го ползвам по два начина. Първо, мисля че имам по-голям шанс за успешна търговия, ако купя при начални нива на възходящо движение, когато CCI се намира в зоната на свръхпродажби, но обикновено купувам, когато цената е в зоната на търсенето, и не чакам потвърждение от индикатора, тъй като сигнала от него се забавя. Също така ще се чувствам по-комфортно ако продам при низходящо движение и CCI е в зоната на свръхпродажби, но не мога да чакам за традиционния сигнал за продажба, тъй като той ще сигнализира много късно.

Вероятно най-добрия сигнал, който CCI може да подаде е, когато се получи дивергенция спрямо линията на цената от графиката. При силен възходящ тренд, където цената прави по-високи върхове и по-ниски дъна, CCI би трябвало да се движи със същата тенденция. Ако цената се движи възходящо в при низходящ тренд от по-висок порядък а CCI прави същите или по-ниски върхове, както го е правил при предишния пик на цените, то това е силен сигнал за продажба за мен.

Така че аз използвам CCI индикатора, за да ми помогне за потвърждаване на входовете и изходите от позиция, но никога като основен фактор за вземане на решение.


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни