www.varchev.com

Как да се адаптираме към променящата се пазарна среда

Рейтинг:

12345
Loading...

Може би е добър момент да разгърнем идеята, че характерът на фондовия пазар се е променил, и да погледнем към това какво инвеститорите могат да направят по въпроса, казва Дейвид Мойнинг - пазарен анализатор от Wall Street.

Наскоро бе предположено, че движенията на пазара, особено в дните, когато нещо голямо се случва,"са станали прекомерни поради разпространението на алгоритмичната търговия. Когато един куп следващи тренда алгоритми започнат да гонят опашката един на друг, крайният резултат е увеличение в размера на дневните движения", е един от направените ключови изводи.

Както обяснихме, ключът тук е да се разбере, че дневното ценово действие се превръща във все повече и повече волатилно (а може би дори изкуствено ) и в двете посоки. След като алгоритмите подхванат движение, те често просто продължават до затваряне на сесията. След това търговците идват на следващия ден и започват всичко отначало.

И да повторя, че няма да се оплакваме за компютрите тук. Търговия задвижвана от алгоритми е добро, честно и напълно законно нещо. Ключовият момент, който посочваме днес е, че инвеститорите трябва да признаят, че играта се променя. Какво могат инвеститорите да направят?

В разговорите с инвеститорите (професионални и други), е очевидно, че тази тема е важна. Повечето хора признават, че играта се движи по-бързо и по-далеч от когато и да било. Въпреки това, много малко имат някакви идеи за това как да адаптират стратегиите си към променящата се среда. Така че днес, ние ще обсъдим пет различни идеи, които да подпомогнат в борбата с една среда, където волатилността в рамките на деня се увеличава и движенията са станали преувеличени.

1. Настройте вашата времева рамка
Първото нещо, което един инвеститор може да направи, е да коригира времевата рамка, с която работи. Например, ако търгувате в рамките на деня, вие просто трябва да осъзнаете, че освен ако не можете да търгувате със скоростта на светлината, вие сте в неизгодно конкурентно положение. Не си помисляйте и за момент, че можете да се справите с алгоритмите след новината, приходите, или изказванията на Фед. Така че, накратко, спрете да се опитвате. В допълнение, може би е добра идея да се удължи времевата рамка. Не се чувствайте сякаш трябва да се приберете вкъщи с празни ръце. Добре е да задържите позиция за една нощ. Не забравяйте, че движенията в рамките на деня често са преувеличени. Като такива, може да се наложи вече да държите позиции по-дълго, за да останете в унисон с движението. Движението може да бъде трудно, но тренда понякога може наистина да бъде най-добрия ви приятел.

2. Търгувайте с последователност
Следващата идея е да престанете да бъдете "водолаз" и да влизате и излизате от позиции на стъпки. С други думи, не е нужно да слагате цялата позиция наведнъж. Можете да го направите на етапи.
Това е особено вярно по време, когато пазара прави голям, алгоритмично-индуциран ход. Така че, ако вашата стратегия ви казва да купувате и пазара наистина се движи нагоре, може да е добра идея да поставите частична позиция при започване. След това можете да добавяте към тази позиция при всяка корекция, която настъпва.

3. Открийте средна реверсия
Стратегиите при средна реверсия предполагат, че когато една акция или индекс отидат твърде далеч от своята средна стойност, то в крайна сметка те ще се върнат към нормалният си тренд. Това е мястото, където често се използват свръхпокупка / свръхпродажба. Например, ако една акция се движи нагоре добре и след това тя започва да прави "параболи", може да е добра идея да се вземат някои печалби и да се изчака акцията да се отдръпне малко.

Тази концепция се нарича също и суинг търговия. Въпреки че може да звучи прекалено опростено, ключът тук е да се купи ниско и да се продава по-високо. По този начин, когато акциите станат свръхпродадени и са пред зона на подкрепа, суинг трейдърите ще купуват при дъната и ще гледат за продажба на позициите в следващите няколко дни или седмици, когато настъпи крайното възстановяване / отскок.
Признавам, че такава стратегия не работи много добре в пазар с един дяволски силен тренд. Не забравяйте, че когато биковете се заемат, както те направиха през 2013 г., трика е да скочите на борда и да се насладите на преживяването. Въпреки това, важно е също така да се признае, че всички трендове завършват в някакъв момент. И когато силен възходящ тренд е приключил, изпълнението на средна реверсия или стратегия за суинг търговия може да добави сериозна стойност към вашия подход.

4. Спрете да се взирате в графиките
Преди време, трендовите линии, пълзящите средни, както и зоните на подкрепа / съпротива са се изготвяли с молив и линийка. Все пак, днес всеки търговец на планетата има достъп до най-различни графики и повече индикатори, отколкото може да постави на тях. Въпреки това, може да си струва да си припомним, че "нещо, което всеки вече знае, не си струва да се знае."
Въпросът е, че всички в играта гледат едни и същи ключови нива на графиките. И това е една от причините, поради която движенията за деня ще се ускорят, веднъж след като важно техническо ниво е нарушено. Вие виждате движението, вашият колега вижда движението, и бъдете сигурни, алгоритмите също така виждат движението.
Поради това, може би е добра идея да се сложи по-малко внимание на ключовите нива, които всички гледат. Не базирайте цялата си търговия при пробив на зона на подкрепа. Защото, ако и когато това се случи, денят може да се превърне в повторение на 3 Февруари много бързо.

5. Вдигнете крака си от педала на газта
Особено, когато околната среда стане буйна, каквато стана от средата на Януари, може да е добра идея да играете играта по-консервативно. Търгувайте по-малко. Търгувайте с по-малък обем. И може би дори задръжте малко пари, когато VIX започва да скача. Ако някога се окажете замаяни и объркани, просто да си починете. Няма нищо срамно в това да се признае, че движенията нямат смисъл.
Не забравяйте, че няма закон, който гласи, че трябва да сте в търговията всеки ден.
И накрая, истинският ключ към това криволичещо послание тази сутрин е, че е важно да се признае, че пазарните условия се променят непрекъснато. Номерът е да бъдете в състояние да определите вида на средата и да знаете какви инструменти да използвате, за да се справите по най-добър начин с това, което г-н Пазара ви сервира в момента.

Така че, времената се менят. Въпросът, който трябва да си зададете, е какво правите относно това?

D. Moenning


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни