www.varchev.com

Как да търгуваме данъчната реформа на Тръмп

Рейтинг:

12345
Loading...

Представянето на Trump Tax Plan наближава и компаниите, далеч не са единствените, които ще се възползват от това.

Трейдърите също ще наблегнат на така нареченият Trump Trade. Ето как да се възползваме от това:

Първо трябва да се съсредоточим върху Trump Trade, като видим кои области ще се възползват най-много от реформата на про-бизнес президента.

Ето един бърз поглед върху това, кое е важно за инвеститорите:
- Основното за което ще следят инвеститорите е данъчната ставка, която се очаква да спадне от 35% до около 20%.
- Другата важна точка е репатрирането на печалбата на щатските компании извън САЩ. Според Тръмп, трябва да им се позволи те да върнат парите си в страната, като платят преференциална данъчна ставка.
- Друг елемент, който инвеститорите могат да изтъргуват, е способността незабавно да изразходват капиталовите разходи.

Двете основни търговии днес ще бъдат при акциите на компаниите които:

- Плащат най-високи данъци
- И тези, които държат най-много пари в чужбина.

Ето и мнението на топ играчите от Wall Street

Goldman Sachs част 1:

Графиката по-горе показва кошница от 50 компании, които плащат високи данъци, разпределени в различни индустрии в САЩ.

След постепенно увеличение, след изборите миналата година, индексът изтри всичките си печалби спрямо по-широкия пазар до средата на март. Сега, на фона на нарастващия оптимизъм около данъчното облекчение, индексът бележи ръст през последните седмици.

Топ препоръка за сделка: Открийте кои компании плащат най-високи данъци и направете покупка преди влизането в сила на данъчната реформа.

Goldman Sachs част 2:

Графиката по-горе показва друг индекс на Goldman, съдържащ акциите с най-високи приходи от чужбина. След първоначалният спад, компаниите се възстановиха, и към момента се търгуват с повишение на фона на спекулациите.

То препоръка за сделка: Намерете кои компании държат най-много пари в чужбина и направете покупка преди влизането в сила на закона. Такива компании са често срещани в технологичният сектор, като Apple и Google. Здравеопазването също предлага добри възможности за трейд.

JP Morgan:

От JP Morgan не отричат вижданията на Goldman, но от банката се съсредоточават върху разходването на капиталовите разходи. Ако това облекчение влезе в сила, то най-силен ръст ще наблюдаваме при компаниите от енергийния сектор и тежките индустрии.

По отношение на намаляването на корпоративните данъци, JPMorgan изчислява, че ако законоустановената данъчна ставка се съкрати само с 10 процентни пункта, до 25%, това ще увеличи приходите на компаниите от S&P 500 с $11,40 до $143,40. Това, от своя страна, би добавило повече от 150 пункта към индекса.

Bank of America Merrill Lynch

Bank of America Merrill Lynch се фокусира върху анализа на компаниите с малка капитализация, които са представени от индекса Russell 2000. След първоначалният ръст след изборите в САЩ, акциите с малка капитализация коригираха и в момента предоставят добра възможност за покупки, на фона на възстановяващото доверие в реформата на Тръмп.

Препоръката на Bank of America Merrill Lynch е да закупим кол опции върху индекса.

Citigroup

City се съсредоточават върху репатрирането на печалбите в чужбина, като смятат, че най-добрият трейд ще се осъществи при акциите на компаниите, които харчат най-много средства за обратно изкупуване на акции. Citigroup изчислява, че американските корпорации държат огромни суми от около $2,5 трилиона в чужбина, стойност, която със сигурност ще подпомогне акциите на компаниите имащи силна политика по обратно изкупуване.

Източник: Bloomberg Pro Terminal

Jr Trader Petar Milanov


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни