www.varchev.com

Как да филтрираме добрите от лошите price action сигнали при FOREX, част II

Рейтинг:

12345
Loading...

Не „залагайте“ на пробив ... изчакайте за потвърждението, вместо...
Трейдърите много обичат да търгуват пробиви и във всичко виждат пробиви. Много пробиви са съпроводени с фалшиви движения след което веднага цената връща отново на подкрепата/под съпротивата. Макар че няма "сигурен начин" да се определи дали даден пробив ще бъде истинска или фалшив . Не залагайте на пробив преди да се случил. Inside баровете рисуват много фалшиви пробиви наречени faky:
false_break3
Пин баровете с дълги опашки дават сигнал за възможно обръшане на движението, при силна и продължителна ценова тенденция
Един от аспектите на пин баровете с дълги сенки, който може да се използва като тип филтър е, че те работят много добре след продължително движение в една посока; Често маркират важни за пазар повратни точки или дори могат да доведат до дългосрочни промени в тенденциите:
false_break4
Потърсете допълнителни сигнали след натиск за подкрепа или съпротива в тренда
Търсете пин бар около подкрепи в тенденции, като появата им означава възможни позиции по посока на основното движение. Ако има възходящо движение, търсете пин бар около подкрепи . Забележете как във възходящия тренд се появява пин чиято сянката достига нивата на подкрепа, бивша съпротива. В низходящ тренд виждаме корекция до ниво на съпротива с пин бар.
pin_bar5
Търсете повече от един сигнал "сливане"
"Ниво на сливане" е просто ниво, където има най-малко два положителни сигнали, които стоят зад него.
Тези фактори могат да са очевидна подкрепа, нивото на съпротива, динамично ниво EMA, 50% корекция , ключова подкрепа или съпротива и др.; колкото повече толкова по-добре. Казано по-просто ... сливане добавя тежест на всеки търговски сигнал.
Търсите сигнал, който се формира в точка, сливаща се с други сигнали - това е един от най-добрите филтри за отделяне на един "добър" сигнал от "лошия" сигнал.
pin8
Избягвайте сигнали, които се образуват в "ничия земя"

Един от най-добрите "филтри" всъщност е липсата на всякакви подкрепящи фактори или сливане. Ако видите сигнал , зад който не стои никакъв подкрепящ друг сигнал като подкрепа и съпротива – приемете сигнала за малко вероятен за сработване. Това е още по-точно за сигнали по малки от дейли графика. На 4 часа или един час сигнали без всякакъв вид „сливане“ зад нея обикновено е слаб сигнал. Вижте примера по-долу:
Setup_1

Не търгувайте сигналите в консолидация или в плътно движение
Сигнали за търговия, които се образуват в средата на гъста консолидация, известна също като "котлет", обикновено е лоша идея. Например, ако има последователни барове в една посока но остават вътре в консолидацията, а след това виждаме пин бар вътре в консолидацията ... сигналът е слаб и не е добре да се търгува. . ВИНАГИ изчакайте инерция на ценаа да спре , като сигналът за обръщане може да е извън консолидацията:pin_bar7


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни