www.varchev.com

ECB vs администрацията на Д.Тръмп? Кой е избрал печелившата стратегия?

EUR/USD

Рейтинг:

12345
Loading...

Може би най-търгуваната двойка на FX пазара, EUR/USD изправя 2 от най-големите централни банки и съпоставя монетарните им политики. Какво можем да очакваме от валутната двойка в дългосрочен период, кои са ключовите нива и къде можем да търсим позициониране?

На седмична графика виждаме ясно изразен низходящ тренд, който е завършил с консолидация ( започнала в началото на 2015г.) След това ( средата на 2017г.) консолидираното движение е приключило и е преминало във възходящ тренд. Каква е причината за това?

Когато Д.Тръмп бе избран за президент на САЩ, всички приветстваха King USD. Но може би пазара се зарадва прекалено бързо. Обещанията дадени от Тръмп по време на предизборната кампания се изпълняват прекалено бавно ( поне според пазара). Направените промени в корпоративните данъци се отразиха едновременно положително за компаниите и силно негативно за бюджета на държавата. Все пак.. държавата се изхранва от данъци ( в по-голяма част от данъка, който плащат компаниите.). И какво се случи, данъка бе редуциран с крещящите 15%. Мениджърите на компаниите раздадоха големи бонуси на работниците си. И всички бяха щастливи.. за кратко. Реално намаление на корпоративния данък повишава бюджетния дефицит ( който в момента е на рекордни нива). Това кара централната банка да повишава лихвения процент по-бързо от очакваното и желаното. В крайна сметка идеята на Тръмп е добра. Намаление на корпоративния данък, ще направи по-профитабилно на американските компании да извършват производството си в страната. Ще имат възможност да намалят цените на стоките ( защото ще плащат по-ниски данъци) и в крайна сметка това ще облагодетелства както малки потребител ( защото ще купува по-евтино) така и компаниите (ще разполагат с повече средства за оперативна дейност). Компаниите ще могат да изнасят по-голяма част от продукцията си, защото мога да произвеждат повече, което ще създаде търсене на USD от чуждестранните купувачи и в крайна сметка ще повиши долара. Проблема идва там, че това план е бавно изпълним. Ще мине дълго време преди идеята на Тръмп да има реален ефект върху икономиката.

От другата страна на уравнението е ЕЦБ и EUR. Съюза като цяло вече излезе от кризата и темповете на растеж се забързват. Икономиките на континента показват стабилен растеж и разширяват производството си. И най-важното ! Икономиката на съюза се развива въпреки значителните облигационни изкупувания ( QE) и отрицателен лихвен процент. Валутата на съюза ще бъде силно облагодетелствана, ако Марио Драги реши да промени, която и да е от 2-те политики на централната банка. По-високи лихвени нива ще доведат до недостиг на EUR в икономиката, защото 'лесните пари" с малка или нулева лихва, ще секнат. Ако пък QE бъде прекратено ( или намалено), наливането на пари в икономиката ще се спре и отново ще се създаде недостиг на EUR.

И така.. какво можем да заключим от тук казаното? EUR в дългосрочен период ще се увеличава ( Ако ЕЦБ изпълни намеренията си и редуцира QE и понижи лихвения процент) и USD също ще се повишава, заради ниските корпоративни данъци. Фундаменталния анализ сочи, че е вероятно двойката отново да навлезе в консолидация тъй като е около справедливите си нива.

Техническия анализ ни показва, че цената приближава основна диагонала съпротива на 1.2650 и Фибо 38.2 Около тези сериозни нива на съпротива, можем да очакваме спад на EUR и повишение на долара ( поне в краткосрочен период). От друга страна, ако цената премине над това ключово ниво на съпротива, ще търсим дълги позиции.

Trader Bozhidar Arabadzhiev


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни