www.varchev.com

Как според инвеститорите 2020 година ще протече на финансовите пазари

Wall street sign in New York City with american flags on the bac

Рейтинг:

12345
Loading...

Ралито на акциите и облигациите, които всички мразят ще продължи и през 2020. Това е заключението на едни от най-големите стратези и инвеститори на Wall St.

Тези пазарни участници също прогнозират скромни печалби за Щатският инвестиционен-клас корпоративен дълг и high-yield junk bonds. Освен президентските избори през 2020, те се подготвят за забавяне в икономическият растеж, в комбинация с инфалционен натиск, който може да означава и повишение на волатилността на финансовите пазари.

Мнението на част от топ-играчите на Wall St

Greg Peters, head of multi-sector and strategy at PGIM Fixed Income in New York

"Виждам доходността на 10-годишните ДЦК (текущо на 1.9%) на 1.6%..Аз лично купувам triple-C credit на high-yield junk bond пазара, triple-A CLOs (обезпечени задължения по заем), както и triple-B corporate облигации.

"Пробив в инфлацията ме притеснява. Но всъщност, всяко движение нагоре в истинските нива на инфлацията би било негативно за рисковите активи. Така че и върху това се фокусирам аз. Мисля, че политическият риск е много преувеличен.

Rebecca Patterson, former New York-based chief investment officer of BEssemer Trust - Към момента, Ms Patterson се мести в Bridgewater Associates, като senior investor

"Относно S&P 500, очаквам цена от $3,300 за 2020 година. Доста постижимо е. Това говори за стабилен фундамент и добър, въпреки че не много вдъхновяващ растеж на приходите.

„Навлизаме в 2020 г. с едни и същи наклони на портфолиото, които сме имали през 2019.Относно акциите имаме пристрастие към САЩ и от стилова перспектива към растеж и качество, въпреки че тази есен добавихме по-циклична експозиция, за да се хеджираме, ако глобалното възстановяване да се окаже по-смислено, отколкото очакваме. При толкова ниска волатилност ние виждаме и убедителни възможности в деривативите на собствения капитал, вместо да държим цялата си експозиция в акции.

„Ние сме позиционирани добре за„ заблуда през 2020 “или дори за по-бавен глобален растеж. Това, което ме притеснява най-много, е сценарият, при който имаме забавяне, което се развива в скромна рецесия в момент, в който централните банки имат много малко място за предоставяне на компенсираща подкрепа и правителствата не са съгласни по отношение на това колко или какъв фискален стимул да доставят."

Richard Bernstein, chief executive officer and chief investment officer at Richard Bernstein Advisors in New York

Нашите портфейли са позиционирани за непрекъснато забавяне на печалбите от корпоративните пазари в САЩ, тъй като ние сме с наднормено тегло на потребителите, здравеопазването, комуналните услуги, сините чипове и високото качество и ускорението в Китай, предимно потребителските циклични компании. Имаме значителни позиции и в TIPS (ценни книжа, защитени от инфлация).

Най-голямото ни притеснение е, че САЩ отново ще смаже останалата част от света, или казано с други думи - 2019 ще се повтори. Това ще нарани нашите резултати.

Scott Minerd, global chief investment officer of Guggenheim Partners in Santa Monica, California

„Виждам 3 500 за S&P 500, минимум. По-интересен е Nasdaq, който виждам най-малко 10 000. Доходността по 10-годишните облигации може да достигне 2,40 на сто. Купувам висококачествени корпорации и кредит."

Това, което ме притеснява най-много е наблъсканият с ливъридж корпоративен пазар. Има повече корпоративен дълг от всякога. Заформя се сценарий на паднал ангел и това е притеснително.

Източник: Financial Times

Original Post: How investors see 2020 shaping up in US financial markets


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни