www.varchev.com

Как ще се отрази Brexit на големите компании в UK

Рейтинг:

12345
Loading...

След като Великобритания е изправена пред още шестмесечна несигурност заради Brexit, разходите се натрупват за индустрията на Великобритания, която се подготвя за раздялата.

Компаниите изразходват милиони лири за мерки за непредвидени обстоятелства, подготвяйки се за най-лошия сценарий „no deal Brexit”. Това е благодат за адвокатите, консултантите, регулаторните агенции и митническите агенти, но продължително объркване за бизнеса в различните индустрии.

Ето какво означава Brexit за шест големи фирми и какво означават тези разходи.

RBS

Royal Bank of Scotland Group Plc очаква да похарчи между 100 милиона лири и 150 милиона лири (130 милиона долара и 196 милиона долара) за планиране на Brexit, според говорител на компанията. Той е кандидатствал за нови банкови лицензи в ЕС и е прехвърлил милиарди лири в Амстердам.

С тези средства RBS можеше да изплати заплатите на 1600 служители за една година, около 2% от работната си сила, въз основа на данните в годишния доклад на банката.

HSBC

HSBC Holdings Plc е похарчила 179 милиона щатски долара за планове за непредвидени случаи на Brexit до момента, според говорител на компанията. Банката е създала нови клонове и е кандидатствала за нови лицензи в ЕС.

Банката би могла да плати заплати на около 2500 служители за една година с тези средства, около 1% от световната работна сила, като приемаме средната заплата на служител на HSBC, изчислена от годишния им доклад за 2018 година.

Hiscox

Hiscox е похарчила 15 милиона долара за подготовката по Brexit, създавайки ново дъщерно дружество в Люксембург, за да продължи да обслужва клиенти в Европа.

EasyJet

EasyJet Plc е похарчила 9 милиона лири за последните две години, подготвяйки се за Brexit, откривайки нова европейска централа в Австрия.

AstraZeneca

Производител на лекарства AstraZeneca Plc определя своите разходи за подготовка на Brexit на около 40 милиона долара, изразходвани за мерки, включително дублиране на тестове в ЕС, прехвърляне на регулаторни лицензи и подготовка за нови митнически споразумения.

Babcock

Babcock International Group Plc е похарчила 10 милиона паунда, за да създаде отделни дъщерни дружества в Европа, за да извършва въздушни противопожарни и спасителни операции.

Компанията можеше да е платила на 223 служители за една година с тези средства, около 0,6% от световната работна сила, като приемем средната заплата на служител на Babcock през 2018 година.

Източник: Bloomberg Finance L.P.

Chart: Used with permission from Bloomberg Finance L.P.


 Trader Milko Zashev

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни