www.varchev.com

Ключовите въпроси пред по-голeмите Wall Street банки

Рейтинг:

12345
Loading...

Банките на Уолстрийт преживяха тежко края на 2015 г., а сега анализаторите търсят най-напред какво ще стане тази година.

Банковият анализатор от Societe Generale Джеф Дос и неговият екип са сглобили "Banks Handbook" за следващата година и дълбоко се потопили в проблемите пред водещите банки в САЩ и Европа.

Те обхващат организирането на дейността в съответствие с новите регулаторни пречки до действия по изпълненията на плановете за преструктуриране на банките.

Ето най-големите предизвикателства пред световните банки

Goldman Sachs
Поддържането на растеж на банковите приходи след период на силен ръст. През третото тримесечие на 2015 г., Goldman Sachs, реализира нетни приходи от $ 5,48 милиарда - това е най-високата производителност за този период от 2007 г. насам.

Morgan Stanley
Прилагане на стратегия за подобряване операциите по управление на богатството. Доверителното управление е основен фокус за Morgan Stanley, тъй като това е най-печелившя бизнес за банката през финансовата криза.

JPMorgan
Оптимизиране на цялостния бизнес риск, сложност, размер и управляване потенциални GSIB свързани добавка в стрес-тестове. JPMorgan оглавява редица глобални банкови ранглисти по отношение на това как тя е взаимосвързана с други банки, колко трудно би било да се замени, както и колко сложнен е бизнесът й.

Wells Fargo
Ръст на приходите в среда с ниски лихви. През декември, Федералният резерв повиши основната лихва за първи път от 9 години - но тя все още е ниска, и ще остане ниска за известно време.

Citigroup
Голяма цялостна експозиция на EMs/Азия в сегашната неблагоприятна среда. Развиващите се пазари са под натиск, което има последици за Citigroup, която исторически е имала силни позиции в много от тези пазари.

Bank of America
Фокусът е върху осезаемо подобряване  възвръщаемостта на собствения капитал. Bank of America е имала малко затруднения при Stress Test на Фед в миналото, а инвеститорите биха искали да видят по-високи печалби за акционерите.

Deutsche Bank
Намаляване на задлъжнялостта на I-Bank за подобряване група ROTNAV. Deutsche Bank обяви преструктуриране на инвестиционната си банка в опит да реализира по-добри печалби. Агресивни съкращения на разходи и бонуси.

Credit Suisse
Подобряване на ROTNAV след съкращаването на разходите и преструктуриране. Подобряване ROTNAV е повтаряща се тема за европейските банки. С една дума, предизвикателството е подобряване възвръщаемостта, като същевременно ще се съкратят работни места и увеличат усилията за преструктуриране.

Barclays
Да се свият неосновни активи, без да се унищожава балансовата стойност.

UBS
Намаляването на разходите (особено в Corporate Center). Използването на излишния капитал разумно, за да се увеличи възвръщаемостта за акционерите.

Е.Димитров JrTrader


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни